CHROMODEN PU 260-dvokomponentno ljepilo za drvene podne obloge


Chromoden PU 260 je ljepilo izrađeno na bazi reaktivne smole, punila i aditiva.

  • Ne sadrži vodu niti otapala
  • Otporan na povišene temperature
  • Otvrdnjava neovisno o količini nanosa ljepila

Upotrebljava se za lijepljenje parketa velikih dimenzija (dužice – debljine 14mm), lam parketa (debljine 10mm), seljačkog poda, gotovih parketa, kant parketa, intarzija i parketa malih dimenzija (lamel parketi) na upijajuće i neupijajuće podloge, pločice od prirodnog kamena, keramičke pločice i metal.

Omogućuje lijepljenje drvenih podnih obloga svih vrsta drveta, kao što su egzotične vrste drva i dimenzijski nestabilne vrste drva – bukva i jasen.

Chromoden PU 260 pogodan je za sustave s podnim grijanjem. Kako otvrdnjava neovisno o količini nanosa, može se koristiti i za ravnanje podloge.

Chromoden PU 260 je pravi odabir u slučaju kada su investitori i izvođači pritisnuti kratkim rokovima gradnje. U sustavu s dvokomponentnim reakcijskim predpremazom naziva Chromoden PR 35 može se koristiti za lijepljenje parketa na cementne podloge s povišenom vlagom. Na taj način se postiže 50% kraće vrijeme ugradnje drvenih podnih obloga.

Podloga na koju se lijepi drvena podna obloga mora biti ravna, fino obrađena (glatka) i dobro očišćena od prašine, masnoća i ostalih nečistoća. Idealna temperatura okoliša, parketa, podloge i ljepila iznosi 18 – 25°C, RVZ oko 65%. Vlažnost podloge može biti maksimalno 2% (karbidna metoda), a parketa 8±1%.

Način nanošenja: U posudu s komponentom A odmjeri se i dobro umiješa komponenta B u omjeru A:B=10:1,5. Brzo i potpuno miješanje postiže se upotrebom električne bušilice sa spiralnim mješačem. Ljepilo se nanosi ravnomjerno na podlogu pomoću lopatice nazubljenja B3, B5 ili B11, parket se polaže na sloj ljepila, te se laganim guranjem i udaranjem učvrsti na mjestu.

Važno je napomenuti da se uvijek  umiješa i nanosi samo onoliko ljepila koliko se može obraditi unutar ograničenog vremena upotrebe koje je cca 45 – 60min,  ovisno o temperaturi. Parket se može opteretiti nakon cca 4 sata.

Utrošak: 0,8 – 1,3kg/m2 – ovisno o vrsti parketa, nazubljenja lopatice, glatkoći i upojnosti podloge.

Chromos boje i lakovi d.d.