Važnost parne brane


Detalj kod hidroizolacije ravnih krovova

Ravni krovovi su najizloženiji dijelovi zgrade, pa im je potrebno obratiti puno pažnje prilikom postupka hidroizoliranja. Austrijski proizvođač bitumenskih i polimerbitumenskih hidroizolacijskih traka Büsscher & Hoffmann ima više od sto godina tradicije iz čega proizlazi iznimna kvaliteta njihovih proizvoda. Ukoliko izolirate ravni krov kao topli krov, tada sloj hidroizolacije dolazi iznad termoizolacije, međutim posebnu pažnju treba posvetiti parnoj brani koja se postavlja ispod termoizolacije, na betonsku podlogu.k037-Büsscher-Hoffmann-02-500.jpgU tu svrhu, Büsscher & Hoffmann između ostalih proizvoda nudi elastomerbitumensku traku s uloškom od aluminijske folije i staklenog voala ALGV E 40 K Büsscher Aluplan. S takvim materijalom su napravili i 2.200 m2 parne brane na objektu Power Tower u Linzu.

Riječ je o poslovnom objektu, novom sjedištu tvrtke Energie AG koji sa svojih 19 katova, ukupne visine 74 metara, dominira uz željezničku postaju. Moderna zgrada, useljena 2008. godine, reprezentativno koristi geotermalnu toplinu za grijanje i hlađenje što je riješeno bušenjem provrta za izmjenjivače topline, a integrirano je 700 četvornih metara fotonaponskih panela, što je jedna od najvećih fasada-integriranih solarnih elektrana u Austriji.

ALGV E 40 K Büsscher Aluplan

Riječ je o traci koja se ugrađuje s ili bez mehaničkog učvršćenja, slobodno se polaže te se homogeno zavaruje cijelom površinom za podlogu ili po preklopima.

NOS – nema određenih svojstava

Navedene vrijednosti su standardne i temelje se na statističkoj kvalitativnoj kontroli. Preporučena područja primjene su izrađena na temelju iskustava, normi, propisa i pravila struke, te nisu obvezujuća.

Büsscher Hoffmann d.o.o.