Parket iz Novoselca u najprestižnijim objektima

Budući je na tržištu prepoznat kao jedan od najpouzdanijih domaćih proizvođača parketa, ne čudi da je upravo DIN – Drvna industrija Novoselec odabran za dobavljača i glavnog  izvođača podopolagačkih radova na obnovi objekta Ustavnog suda u Zagrebu.

k037-DIN-00-200.jpgPouzdan dobavljač
U mnoštvu tvrtki koje se bave proizvodnjom, prodajom i ugradnjom parketa teško je pronaći pouzdanog dobavljača koji poštuje rokove i dogovore te kod kojeg je kvaliteta parketa i usluga uvijek na istoj visokoj razini. Međutim, građevinskim tvrtkama kojima je stalo do višegodišnje kvalitete objekata, a posebice kad se radi o reprezentativnim zdanjima, od iznimne je važnosti pronaći upravo takvog podizvođača. Prošle je godine dovršena obnova zgrade Ustavnog suda. U traženju tvrtke koja će biti nositelj podopolagačkih radova, DIN se zbog svoje kvalitete, asortimana ali i referenci (Vrhovni sud u Zagrebu, Koncertna dvoranu Vatroslav Lisinski, HAZU, Moderna galerija u Ljubljani, Slovenski parlament te mnogi hoteli, fakulteti, škole, sportske dvorane i drugi privatni i javni objekti) istaknuo kao očiti izbor.  Osim što je parket iz Novoselca zadovoljio stroge zahtjeve Projektanta, na inzistiranje Izvođača, DIN-u je povjeren i cjelokupan posao izvođenja podopolagačkih radova.

Drvna industrija Novoselec razvila se na temeljima pilane iz 1929. godine. Zahvaljujući vrhunskoj drvnoj sirovini te specifičnim vještinama zaposlenika ubrzo je postala jedan od vodećih proizvođača parketa i masivnog namještaja u bivšoj državi. Tradicija u proizvodnji, domaća drvna sirovina, ali i stalna modernizacija tehnologije te ulaganje u kvalitetu razlozi su zašto je i danas DIN jedna od najuspješnijih drvnih industrija.

k037-DIN-02-300.jpgIzbor kooperanata
Na natječaju za obnovu Ustavnog suda za glavnog izvođača odabrana je građevinska tvrtka Carin sa sjedištem u Zagrebu. Njima je povjeren zahtjevan posao potpune obnove zgrade Suda koja se nalazi na Markovom trgu u Zagrebu. Radovi su trajali od 2009., a završeni su u drugoj polovici 2011. godine. Podopolagački radovi započeli su na proljeće prošle godine. Prema zahtjevu projekta, postavljen je hrastov parket I klase dimenzije 500x70x21 mm i 1000x90x21mm. U određenim prostorima parket dimenzije 1000x90x21 mm je bajcan. Ukupno je utrošeno oko 2.000 m2 parketa. DIN je bio nositelj podopolagačkih radova, a  kao svog podizvođača za postavu odabrao je tvrtku Parketi Sabljo iz Bjelovara. Parketi Sabljo jedna su od vodećih tvrtki u Hrvatskoj za postavu parketa te proizvodnju mozaik podova, a osim postave parketa na objektu, Parketi Sabljo izradili su i podest u Glavnoj raspravnoj dvorani. Ova suradnja dala je izvrstan konačan rezultat te je uspješno ispunjen svaki zahtjev Investitora, Projektanta i Izvođača. DIN parket je proizvod koji godinama zadržava svoja funkcionalna, mehanička i estetska svojstva i doprinosi boljoj atmosferi u prostoru. Uvjereni smo da je DIN još jednom dokazao kvalitetu svojih podova te da će ispuniti očekivanja korisnika.

DIN Novoselec d.o.o.