Novo iz prirode: Kaindlova kolekcija Cork FLOORING

– Pluto – čudo prirode u praktičnom daščanom formatu
– Individualan dizajn: Daske od pluta se po prvi put mogu digitalno bojati
– Trendovski proizvod s mnogim prednostima

U Kaindlu održive ideje zauzimaju posebno mjesto, jer su u ovoj salzburškoj tradicionalnoj tvrtci ekologija i zaštita okoliša već prije mnogo vremena proglašene strateškim stupom.  Stoga je shvatljivo što smo plutu, najodrživijem od svih proizvoda, posvetili posebnu kolekciju.

Priroda vas obožava
Uz novu kolekciju Cork FLOORING, Kaindl čudu prirode plutu, pruža prikladnu pozornicu, koja mu omogućava da se predstavi na najbolji način. Do sada ste ga pretežno mogli naći u obliku ogromnih ploča ili pločica, a salzburški predvodnik u inovacijama opet kroči na netaknuto tlo i prvi nudi digitalno obojeno pluto u obliku dasaka. Na taj način neponovljive prednosti pluta bolje dolaze do izražaja i u optičkom pogledu. Kolekcija za sada obuhvaća sedam dekora u formatu uskih dasaka i sedam u širokom maksi formatu, koje se posebno lako postavljaju i koje predstavljaju pravo obogaćenje za moderni dizajn interijera.

Dizajn na podu
Da bi zadovoljio vlastite visoke standarde za dizajn, Kaindl i s kolekcijom Cork FLOORING ide taj, toliko citirani, korak dalje. Jer do sada su podovi od pluta zbog svoje optike u pravom smislu riječi ostajali po strani. Rješenje predvodnika u inovacijama: U Kaindl Floor Factory, daske od pluta s jedinstvenim dekorima mogu se izravno digitalno bojati – za još više individualnosti.
Zašto pluto ima “ono nešto” potrebno da postane trend
Pluto (latinski cortex) se dobiva od kore hrasta plutnjaka te je stoga 100% regenerativno i može se u potpunosti reciklirati. Ova neobična sirovina prirodno je elastična poput ljudske kože. Milijuni sićušnih plutenih stanica ublažavaju pritisak i udarce poput amortizera i na taj način stvaraju udobnost hodanja koja se često uspoređuje s onom na šumskome tlu. Plutena površina i optimalna plutena izolacija buke od koraka k tome na najbolji način izoliraju buku i toplinu, a uz pomoć posebnog UV laka povećava se i otpornost podova. To su optimalne osobine i za urbane stanove, kao i za urede pune života.
Osim toga, za kolekciju Kaindl Cork FLOORING kupuje se isključivo obnovljiva sirovina od certificiranih partnera. Jer tko uzima inspiraciju od ideja prirode, taj je treba i poštovati!

Za više informacija, posjetite www.kaindl.com.

Zrače toplinom i ugodnošću: Pluteni podovi od Kaindla
100 godina tradicije, 100 godina inovacija Ono što je započelo 1897. godine kao mala pilana, razvilo se u globalnog aktera na području podova i dizajna interijera. S proizvodima koji su oduvijek korak ispred. S pogonima i postrojenjima visoke tehnologije koja postavljaju nove standarde u drvno-prerađivačkoj industriji. I s podovima koji su čvrst temelj modernog uređenja prostora. U pravom smislu riječi.

 

www.kaindl.com