Climafit ploče

RIGIPS-prizvođač sustava suhe gradnje s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom prvi na svjetskom tržištu nudi gipskartonsku ploču Climafit koja u svojoj jezgri sadrži grafit. Climafit ploče su namjenjene  za oblaganje sustava stropnog grijanja i hlađenja u objektima te za izradu Climafit protecto sustava zaštite od elektromagnetskog zračenja (GSM signal, WiFi, ..)

k037-Saint-Gobain-01-300.jpgTajna  Climafit ploče je u njenoj jezgri  koja   sadrži gips i ECOPHIT TM – grafitne granule.  Posebnim postupkom prirodni grafit  je radi smanjenja težine (ujedno i težine same ploče) ekspandiranju grafitne granule. Grafitne granule  se u procesu proizvodnje ploča dodaju u gipsanu jezgru a kao rezultat nastaje homogena Climafit ploča.  Smanjenje težine grafita ne utječe na njegova fizikalna svojstva. Prirodni grafit je  neškodljiv po ljudsko zdravlje,  dobar je provodnik topline električne energije i ima svojstvo nezapaljivosti.

Sustavi stropnog grijanja i hlađenja.

 U novije vrijeme na tržištu su se pojavili  u spuštene stropove ugradivi sustavi stropnih grijanja i/ili hlađenja različitih proizvođača kao što su Wavin, Thermaray, Aquatherm, Lindner, MCI i dr. Ti moderni sustavi omogućuju učinkovito grijanje i hlađenje prostorija s malim utroškom energije, a ujedno kod njih ne postoji uvijek neugodno strujanje zraka (fen coileri). Tim sustavima moguće je i kod jako visokih prostorija postići ravnomjernu temperaturu u prostoriji (razlike unutar 1°C). Rigips Climafit ploče su kompatibilne sa sustavima svih navedenih proizvođača te se njihovom upotrebom radi odlične toplinske provodljivosti > 0,5 W / (mK), smanjuju gubici sustava te ujedno smanjuje broj potrebnih grijajućih tjela za oko 30%. Za usporedbu, toplinska provodljivost obične gips kartonske ploče je samo 0,2 W/(mK). Za pričvršćenje Climafit ploča obavezno koristiti posebne Rigips Climafit Gold vijke radi spriječavanja korozije.

k037-Saint-Gobain-02-300.jpgClimafit protecto sustavi

Napretkom tehnologije trajno smo izloženi različitim vrstama elektromagnetskog zračenja (TV i radio signali, signali mobitela, zračenja repetitora, antena, WIFI mreže i sl.) Ta sva zračenja dugoročno negativno utječu na naše zdravlje. Upotrebom Climafit protecto sustava moguće je u prostorima u kojima boravimo eliminirati sva zračenja za 99,999 %. Koliko ste puta bili u kazalištu, kinu, crkvi, predavaonici dok je nekome oko Vas ili Vama zazvonio mobitel? To je moguće učinkovito spriječiti upotrebom našeg sustava. Climafit protecto može se izvesti kao zidna obloga, pregradni zid ili strop, a sve s jednostrukim ili dvostrukim opločenjem Climafit pločama na standardnoj pocinčanoj potkonstrukciji uz obaveznu upotrebu Climafit Gold vijaka. Kod izvedbe bilo zida, obloge ili stropa uvijek je konstrukciju potrebno uzemljiti pomoću posebnih traka za uzemljenje, spojiti na uzemljenje objekta (jedna traka za uzemljenje na cca 20 m2 konstrukcije).

Primjena ovog sustava preporuča se kako u stambenim prostorima tako i u javnim objektima kao što su kazališta, kina, dječji vrtići, crkve, škole, fakulteti. Ovaj sustav je već do sada našao primjenu i kod zaštite server soba u bankama jer može spriječiti ometanje rada servera i neovlašten pristup podacima pomoću bežičnih mreža i GSM telefona.
Climafit ploče se isporučuju kao obične ili perforirane (akustične) gips kartonske ploče.

 Tehnički podaci:

Debljina … … … … … … … … … 10 mm
• Duljina … … … … … … … … .. 2000 mm
• Širina … … … … … … … … …. 1250 mm
• Težina … … … … … … … … … … …. 8 kg/m2
• Gorivost… … Klasa A2-s1 d0 (B) (EN 13501-1)
• Vrsta ploče … … … … … … … … … … (HRN EN 520)
• Toplinska provodljivost … … … 0,5 W / (mK) (EN 12644)

Saint-Gobain
Rigips Austria GmbH
Predstavništvo u RH