CHROMODEN E-PU 270 ljepilo za parket i drvene podne obloge

– Univerzalno reakcijsko ljepilo na osnovi epoksi-poliuretanske smole. Pogodno je, zbog svojih odličnih karakteristika lijepljenja, za lijepljenje klasičnog, lamel, mozaik, višeslojnog gotovog i egzotik parketa na upijajuće i neupijajuće podloge, pločice od prirodnog kamena, keramičke pločice i metal.
– Posebno je pogodan za sve vrste parketa osjetljivog na vlagu.
– Ne sadrži vodu i omogućuje brzo stezanje sljepljenog spoja te odlično početno prianjanje

k037-Chromos-00-200.jpgPriprema podloge:
Podloga mora biti ravna, fino obrađena, suha,  čvrsta i bez pukotina, dobro očišćena od prašine, masnoća i ostalih nečistoća. Ako je podloga neravna, ravnanje  preporučamo izvršiti sa Chromoden samonivelirajućim masama. Nakon što se masa osuši nanesite ljepilo. Zbog bolje prionjivosti i reducirane potrošnje ljepila, jako upojne betonske i cementne podloge, kao i anhidritne podloge, preporučamo impregnirati. Za impregniranje koristite Chromoden PR 25 impregnaciju, te nakon sušenja (cca 4-8 sati pri normalnim uvjetima za rad) nanesite ljepilo.

k037-Chromos-01-300.jpgPrimjena:
Ako su ljepilo ili parket bili izloženi nižim temperaturama preporučamo temperiranje najmanje 24 sata u prostoru u kojem se ugrađuju. U posudu s komponentom A dobro umiješati komponentu B u omjeru 9:0,75 (A:B). Ljepilo je najbolje miješati električnom bušilicom sa spiralnim mješačem. Ljepilo se nanosi grubo nazubljenom lopaticom B3 ili B5 ili B11 ovisno o vrsti parketa. Parket se polaže na sloj ljepila, te se laganim guranjem i udaranjem učvrsti na mjestu. Između zida i položenog parketa ostavite cca 1-2 cm prostora koristeći klinove. Klinove uklonite po završetku radova. Daljnja obrada  može se nastaviti nakon 24 sata. Alat nakon upotrebe treba mehanički očistiti ili po potrebi obrisati s Chromoden R 14.

Važno je napomenuti da se uvijek pripremi i nanosi samo onoliko ljepila koliko se može obraditi unutar ograničenog vremena upotrebe ljepila koje je cca 2 sata na 20°C. Vrijeme upotrebe se skraćuje na višim temperaturama i za veće količine ljepila,  a produžuje na nižim temperaturama i za manje količine ljepila.

Nije preporučljiva primjena pri temperaturi ispod + 10°C , pri direktnoj sunčevoj svjetlosti ili propuhu.

Potrošnja: 0,8-1,2 kg/m2 – ovisno o vrsti parketa, glatkoći i upojnosti podloge i nazubljenja lopatice.

Chromos boje i lakovi d.d.