Izolacijske ploče od poliuretana (PUR)

λ = 0,025 W/mK

Tvrtka KARL BACHL GmbH & Co KG jedna je od vodećih proizvođača toplinske izolacije u ovom dijelu Europe, s bogatim iskustvom kako u proizvodnji tako i u primjeni izolacijskih materijala. Na temelju toga razvila je široku paletu proizvoda sa specijalnom primjenom odnosno mjestom ugradnje, da se postignu maksimalni učinci uz što jednostavnije, brže i kvalitetnije postavljanje i bolju iskoristivost izolacija i prostora.

Iz proizvodnog asortimana u ponudi su sljedeći proizvodi:
EPS – ekspandirani polistiren
PIR – tvrda pjena od poliizacijanurata
XPS – ekstrudirani polistiren
Perlit – kao prirodni izolacijski materijal
te kroz takvu široku paletu termoizolacijskih proizvoda možemo ponuditi optimalno rješenje toplinske izolacije prema zahtjevu građevine i načinu primjene.

1.inddU ovom broju časopisa Korak stavit ćemo naglasak na naš izolacijski materijal s najboljim izolacijskim svojstvima – PUR – λ = 0,025 W/mK
– toplinsko-izolacijska vrijednost bolja od zraka,
– ploče su kaširane AL-folijom ili mineralnim flisom,
– pri debljini izolacijskog materijala od 12 cm, koeficijent toplinske propusnosti je čak
U = 0,182 W/m2K,
– ugradnjom tanjeg izolacijskog sloja dobiva se veći koristan prostor
– ploče se mogu spajati tehnikom pero-utor ili falcem čime se sprječava pojavljivanje toplinskih mostova
– materijal za toplinsku izolaciju (tvrda pjena) s više od 90% zatvorenih ćelija
– minimalna apsorpcija vode (u 28 dana 1,3 vol.%)
– visoka mehanička čvrstoća (otpornost na tlak, savijanje i kidanje)
– mala težina: 33 kg/m3
– otporan na vremenske prilike
– dugotrajno zadržavanje prvobitnog oblika – 50 godina
– lagano se obrađuje i reže, brzo i jednostavno postavljanje
– otporan na gljivice, truljenje, plijesan, propadanje
– otporan na gamad i glodavce
– biološki i fiziološki neutralan
– otporan na kiseline i lužine
– ekološki neškodljiv proizvod, bez zabranjenog plina FKCW

Usporedba toplisnih vodljivosti kod različitih izolacijskih materijala:

Izolacija visokih kosih krovova kod otvorenih toplinskih mostova iznad rogova (krovovi s vidljivom krovnom konstrukcijom obiteljskih kuća, montažnih kuća, kupaonica, galerija, restorana, hala, studija, hala za prezentaciju, uredskih prostora, spomenika, lugarnica, hotela, čekaonica, pasivnih kuća, itd.)

Izolacija kosih krovova između i ispod rogova, izolacija ravnih krovova.

Naknadna izolacija kosih krovova iznutra. PUR izolacijske ploče sa specijalnim stepenastim utorom na rubovima, s obostranim kaširanjem, mogu se bez posebne konstrukcije lijepiti na gips ploče kao i ugrađivati u prostore između rogova, što omogućuje brzo i jednostavno izvođenje. Na osnovu izvanrednih izolacijskih svojstava PUR ploča, moguće je korištenje tanjih ploča, pri čemu se može povećati iskoristiv prostor. Kod rezanja ploča ne javljaju se neugodne posljedice (svrbež kože i ostale iritacije ili nadraženja).

Kod izolacija podova i ostalih površina unutar građevina, zahvaljujući izvanrednim izolacijskim svojstvima postiže se najmanja debljina izolacije u odnosu na druge izolacijske materijale, a da se pri tome ostvaruju isti izolacijski efekti, tako se može npr. napraviti da pod u kući bude u ravnini s balkonom.

Izolacija sistema za podno grijanje. Cijevi podnog grijanja mogu se s „U” spojnicama direktno pričvrstiti na izolacijski materijal, tako da nije potrebna mreža za pričvršćivanje i mogu se koristiti različiti promjeri cijevi i različiti razmaci između cijevi (u suprotnosti na već fiksne sisteme koje se koriste). Mogu se izabrati dimenzije između 2-16 cm. Zahvaljujući visokoj čvrstoći, materijal se prilikom montaže na oštećuje.

Izolacija višeslojnih drvenih konstrukcija (lakih montažnih kuća, hala, itd.) Na osnovu izvanrednih izolacijskih svojstava ( λ = 0,025 W/mK ) može se ugrađivati 30-40% tanji izolacijski materijal. Težina nosive konstrukcije očituje se samo kroz statiku, što pridonosi povećanju korisnog prostora i uštedu u troškovima.

Ostala primjena: Toplinska izolacija vozila s rashladnim uređajima, hladnjača, prozora/vrata, itd. na osnovu povoljnih tehničkih svojstava i obostranog kaširanja AL-folijom, može se napraviti s tanjim pločama, pri čemu unutra ostaje veći koristan prostor.

Karl Bachl d.o.o.