Europska tehnologija obrade lima te čeličnih konstrukcija

Na poslovima izrade profiliranih limova, čeličnih konstrukcija, svih vrsta opšava, građevinske limarije te limenih pokrova, vodeća hrvatska tvrtka, Megaprofil, izrasla je iz dugogodišnjeg iskustva djelatnika. Posluje po novoj tehnologiji, usvojenoj na nivou JORIS IDE GROUP, poslovne grupacije od 33 tvrtke diljem Europe, sa sjedištem u Belgiji. Grupa zauzima vodeće mjesto na tržištu Europske unije za krovne i zidne materijale.

1.inddMegaprofil u svom programu ima više segmenata proizvodnje, ugradnje i prodaje:

 1. čelične konstrukcije i potkonstrukcije
 2. visoko profilirani limovi
 3. limeni pokrov u obliku crijepa
 4. profilirani ravni i lučni krovno-fasadni limovi
 5. krovni i zidni sendvič paneli
 6. građevinska limarija i sve vrste opšava

Čelične konstrukcije i potkonstrukcije

Na prvom mjestu treba istaknuti čelične konstrukcije i potkonstrukcije za sanaciju ravnih krovova, te lagane čelične konstrukcije za proizvodno-skladišne hale, koje se rade na temelju projekta naručitelja. U posljednje vrijeme izgradnja ovakvih konstrukcija (te oblaganje fasada i krova sendvič panelima) uzima sve više maha zbog mogućnosti izrade atraktivnih oblika fasada, brze montaže koju možemo zahvaliti standardiziranim spojevima, tako da dobijemo vrlo ekonomičan objekt.

Nadalje, tu su visoko profilirani samonosivi limovi, bojani i nebojani debljina od 0,75; 0,88; 1,00 i 1,25 mm, sljedećih dimenzija:
T85/280/1120
T106/250/750
T135/310/930
T153/280/840
T158/250/750
sa i bez perforacije.

Limeni pokrov u obliku scijepa

Zbog svojeg izgleda vrlo je interesantan proizvod, nezamjenljiv kada je potrebna lagana konstrukcija, te mala težina krova. Estetski vrlo prihvatljiv zbog svoje strukture, izvedbe u raznim bojama po RAL-u, a nudi se s kompletnim priborom za montažu.

Prednosti limenog pokrova u obliku crijepa:
– atraktivan dizajn koji daje izgled tradicionalnog crijepa
– isporuka po narudžbi, bazirana na projektu investitora (projektanta) za sve modele krova, duljine ploča do 8,40 m, s pokrivenošću 1,10 m
– sav potreban pribor dobavljiv je odmah sa skladišta
– otpornost na smrzavanje, visoku temperaturu u ljetnim mjesecima, oborine u obliku leda te velike nalete vjetra, 100%-tna vodonepropusnost, zahvaljujući bočnom “run-off” žlijebu na svakoj ploči.
– brza i jednostavna postava
– kod obnavljanja krova, u većini slučajeva nije potrebno skidati stari pokrov
– zahvaljujući maloj težini od 5 kg/m2 smanjena je potrebna jačina krovne konstrukcije
– dulji vijek trajanja zahvaljujući korištenju savršene zaštite te korištenja visoko kvalitetnog čelika

Sendvič paneli

Za industrijske hale, u ponudi su krovni i zidni sendvič paneli s ispunom od kamene vune i poliuretana. Osnovne značajke sendvič panel konstrukcije su mala težina, visoka čvrstoća, odlična izolacijska svojstva i dugovječnost.

Prednosti izgradnje sendvič panelima su:

 • izvrstan odnos cijena-kvaliteta
 • visokokvalitetna izolacija
 • prikladni kako za nove objekte, tako i za sanaciju postojećih
 • brza i jednostavna montaža
 • kratko vrijeme isporuke

Proizvodi su u osnovi od čelika koji je izrazito pogodan za gradnju jer je jak, lagan, te je moguća fleksibilna gradnja, nudi velike mogućnosti za estetski dojmljive konstrukcije, lagano se kombinira s drugim materijalima, a može se reciklirati te ponovno upotrijebiti, čime je ekološki prihvatljiv.

Jezgra panela sastoji se od PIR, PUR ili kamene vune, proizvoda koji imaju odlične ocjene toplinske vodljivosti U (W/m2K), što je vidljivo iz priložene tabele.

Također, sendvič paneli zadovoljavaju i širokom spektru zahtjeva vezanih uz protupožarnu sigurnost, jer su testirani na vatru u skladu s Europskim standardima. Ovisno o svrsi za koju trebate panele, iz široke palete proizvoda, izabrati ćemo Vam najprikladniju izolaciju s obzirom na debljinu ploče i težinu.

U pogledu akustike, s obzirom na namjenu prostora koji se oblažu sendvič panelima, ponekad je potrebno buku proizvedenu unutar zgrade zadržati da ne izađe van, tako da naši paneli u potpunosti zadovoljavaju u pogledu zahtjeva za prosječno dozvoljenom razinom buke.

Megaprofil d.o.o.