Chromostone & terrazzo sistemi podova

U Hrvatskoj skoro izumrli sistemi podova, ponovno se vraćaju na tržište putem tvrtke Dulex d.o.o. iz Ludbrega.
Chromostone ili prani kulir ponovno se izvodi na našem tržištu, ovog puta sa znatno većim brojem rješenja i mogućnostima dizajniranja. Chromostone nam omogućava izvođenje novih podloga ili obnavljanje starih što mu posebno daje prednost zbog mogućnosti nanošenja u tankim presjecima.
Koristi se pretežno za vanjske površine no primjenjiv je i u interijerima. Idealan je za šetnice, gradske trgove ili okoliše bazena zbog protukliznosti i prirodnog izgleda. Također, često se izvodi u vrtovima i okućnicama te parkiralištima. Uz upotrebu malih prirodnih kamenčića postižemo različite arhitektonske i kromatske efekte te dobivamo proizvod koji se uklapa u sve potrebne ekološke zahtjeve za uređenjem okoliša.1.indd
Sam materijal sadrži vlakna, pigment, disperzive i aditive koji se miješaju sa cementom, kamenčićima i pijeskom. Kao rezultat ima različito dizajnirane i željene podloge u debljinama od 2 do 5cm s izvedbom na svježu ili postojeću cementnu podlogu. Sistem se izvodi vrlo jednostavno te uz upotrebu retardera, površina ne stvrdnjava, lako se pere, a agregat se izloži ovisno o tome koji smo retarder upotrebljavali. Gotova površina lakira se transparentnim lakom radi lakšeg održavanja koje se izvodi s vodom pod pritiskom.

Terazzo
Terazzo je samo nastavak prethodno opisanog proizvoda. Naime, koristeći potpuno istu tehnologiju izvedbe  kao i za Chromostone dolazimo do faze gdje ne špricamo retarder već pustimo da se podloga osuši. Nakon svega 24 sata možemo početi s brušenjem podloge. Brusimo sve dok ne dobijemo izložene kamenčiće, a tada se prelazi na brušenje s finijim dijamantima sve do impregnacije Ashford formulom. Iza toga se prelazi na poliranje specijalnim brusevima do željenog sjaja. Poliranu površinu možemo dodatno impregnirati premazima kako ne bi upijala tekućinu te se lakše održavala. Održavanje samog terazzo poda na većim površinama vrši se uz redovito pranje strojem uz upotrebu impregniranih filceva ili padova dijamantima uz upotrebu čiste vode. Time opet dobivamo proizvod ekološki apsolutno prihvatljiv za okoliš. Terazzo se upotrebljava pretežno u interijerima te dokazuje svoju trajnost na davno izvedenim objektima gdje i danas služi svojoj svrsi. Nude se razne mogućnosti dizajniranja gdje dobivamo boje od samog pigmenta u vezivnom materijalu do kamenčića u različitim bojama proizvedenim u Italiji, a čiji je Dulex eksluzivni zastupnik.

Detaljnije informacije o opisanim sistemima kao i mogućim rješenjima za vaš pod bilo koje vrste možete potražiti kod uvoznika i eksluzivnog izvođača tvrtki Dulex iz Ludbrega.

Dulex d.o.o.