KARL BACHL – toplinska izolacija kao temelj energetski učinkovite gradnje

Tvrtka KARL BACHL GmbH & Co KG jedna je od vodećih proizvođača toplinske izolacije u ovom dijelu Europe, s bogatim iskustvom kako u proizvodnji tako i u primjeni izolacijskih materijala. Na temelju toga razvila je široku paletu proizvoda sa specijalnom primjenom odnosno mjestom ugradnje, da se postignu maksimalni učinci uz što jednostavnije, brže i kvalitetnije postavljanje i bolju iskoristivost izolacija i prostora.

1-bez ruconbara.inddIz proizvodnog asortimana u ponudi su sljedeći proizvodi:

EPS – ekspandirani polistiren
PIR – tvrda pjena od poliizacijanurata
XPS – ekstrudirani polistiren
Perlit – kao prirodni izolacijski materijal

te kroz takvu široku paletu termoizolacijskih proizvoda možemo ponuditi optimalno rješenje toplinske izolacije prema zahtjevu građevine i načinu primjene.

Budući da je proizvodni asortiman prilično velik, navesti ćemo proizvode koji su razvijeni na temelju iskustva, potreba, zahtjeva tržišta i nadasve novih standarda u graditeljstvu.

BACHL EPS – vrlo poznat izolacijski materijal, koji se primjenjuje gotovo u svim situacijama, iako kod nas većinom u klasičnim izvedbama i primjenama. Specijalni BACHL EPS proizvodi:

BACHL tecta-por – proizvod koji se postavlja na rogove s gornje strane, s gornje strane kaširan s paropropusnom folijom, te s mogućnošću da se na ploče ugradi zaštita od elektrosmoga – s primjenom izolacije kosog krova ispod ili u blizini dalekovoda i ostalih izvora elektrosmoga.

BACHL tectaself®obostrano prorezano tzv. „harmonika“, za ugradnju između rogova, za brzu, jednostavnu i „čišću“ ugradnju.

BACHL Neopor 032 – grafitni stiropor s 20% izolacijskom moći, primjene kod fasadne izolacije, ali i kod izolacije podova, krovova i sl.

BACHL PIR
Tvrda pjena od poliizacijanurata PIR je visoko kvalitetni termoizolacijski proizvod koji i kod tanjih debljina izolacijskog materijala može postići izuzetna izolacijska svojstva. Zahvaljujući manjoj debljini izolacijskog materijala povećava se korisna površina građevine odnosno smanjuje se cjelokupna površina objekta. Budući da se PIR izolacijske ploče odlično povezuju s ostalim građevnim materijalima može se upotrijebiti na različitim mjestima i na različite načine. PIR ploče proizvode se s različitim kaširanjem koje ovisi o zahtjevima paropropusnosti.

Nastavno navodimo nekoliko specijalnih proizvoda PIR ploča:

BACHL tecta-PUR® – sistem izolacije kosog krova koji se postavlja na rogove s gornje strane. U taj sistem ulaze izolacijske ploče tecta-PUR, vijci, parna brana i ostali potreban materijal. S tim sistemom dobije se izolacija kosog krova bez toplinskih mostova što je izuzetno važno kod izolacije niskoenergetskih i pasivnih kuća, odnos energetski učinkovite gradnje, jer su gubici energije odnosno topline minimalni.

BACHL PIR DD MV – proizvodi za izolaciju stropova podruma, koji se lijepe i pričvršćuju na strop, da se odvoji negrijani od grijanog prostora. Važno je naglasiti da se s vrlo tankom pločom mogu ostvariti značajna izolacijska svojstva, odnosno gubitak prostora je minimalan.

BACHL PIR GKP – riječ je o PIR ploči kaširanoj s gips-kartonskom pločom. Vrlo prikladno za izolaciju vanjskih zidova s unutarnje strane u situaciji kada se toplinska izolacija ne može postaviti klasično s vanjske strane zida. Zbog izuzetnih svojstava toplinske izolacije izgubi se vrlo malo prostora, brzo se postavlja i vrlo je funkcionalno rješenje.

Gore navedeni proizvodi PIR DD MV i PIR GKP koriste se uglavnom kod sanacije objekata, kada je primjena i postavljanje ograničeno zbog više različitih čimbenika. Jedan od većih poslova u građevinarsku u Hrvatskoj svakako će biti sanacija postojećih objekata; zbog europske regulative, povećanja cijena goriva, pomanjkanja goriva na tržištu, smanjivanja emisije CO2, ali i zbog svijesti investitora i postizanja bolje prodajne cijena nekretnina ukoliko su u bolje energetskom razredu.

Upravo tvrtka KARL BACHL GmbH & Co KG ima vrlo veliko iskustvo na takvim poslovima, od projektiranja, gradnje pa do proizvodnje izolacijskih materijala, te u sklopu toga možemo ponuditi kvalitetan savjet i odgovarajući proizvod.

1-bez ruconbara.inddPostavljanje odgovarajuće toplinske izolacije kod sanacije objekta:

  1. kosi krov – BACHL tecta-PUR
  2. tavan – PIR ALU OSB
  3. fasada – NEOPOR 032 ( u svakom slučaju kod fasade najbolja varijanta je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane zida; ukoliko je to nemoguće izolacija se postavlja s unutarnje strane zida PIR GKP)
  4. strop podruma – PIR DD MV

 

Karl Bachl d.o.o.