HD 1 Elastomerna polimerbitumenska pasta

Vodeći računa o ekologiji, vodeći proizvođač bitumenskih hidroizolacijskih materijala Busscher Hoffmann GmbH iz Austrije, u svoj program je uvrstio i ozbiljan hidroizolacijski materijal kojeg preporučaju za korištenje kod svih zahtjevnijih površina, a s druge strane, riječ je o proizvodu kojim kupci “amateri” po principu “uradi sam” mogu “proizvesti” hidroizolacijsku traku na licu mjesta bez posebnog predznanja.

Riječ je o jednokomponentnoj pastoznoj masi (HD 1) na osnovi bitumenske emulzije koju je moguće primjeniti za hidroizolacije betona, laganih betona, te zaštitu betonskih površina od utjecaja vlage iz tla, kao i za lijepljenje toplinske izolacije zidova u tlu. Kako je izrađena kao vodena emulzija pasta je zapravo u potpunosti ekološki materijal i 100% neškodljiva (neagresivna).

k35-Büsscher-Hoffmannl-01-300.jpgUgradnja

Izvođenje hidroizolacije

Za izvođenje hidroizolacija, na čistu i suhu površinu trebamo valjkom ili špricanjem nanijeti HV HYDROBIT – prednamaz. utrošak je 0,3-0,5 kg/m2. Nakon toga nanosimo pastu HD 1 HYDROBIT lopaticom ili četkom u debljini sloja od 3 mm, te u svježu pastu postavljamo staklenu mrežicu s preklopom 5 cm. Na osušeni sloj se nanaša drugi sloj paste, također u debljini  3 mm. Površinu je potrebno zaštititi od mehaničkog oštećenja. Ovim završnim premazom Vi ste napravili visokofleksibilnu kvalitetnu bešavnu hidroizolaciju.

Lijepljenje toplinske izolacije

Lijepljenje toplinske izolacije vrlo je jednostavno. HD 1 HYDROBIT pastu nanašamo točkasto po pločama toplinske izolacije, koje je nakon toga potrebno dobro pritisnuti o podlogu.
Alat s kojim se obavlja rukovanje pastom prije upotrebe potrebno je dobro navlažiti.
Radna temperatura je od +5°C do +30°C.
Utrošak HD 1 HYDROBIT paste ovisi o namjeni. Ukoliko ju koristimo za izolaciju, tada je utrošak cca 3,0 kg/m2 po sloju, a za lijepljenje cca 1,5 kg/m2.
Vrijeme sušenja je oko 24 sata, ovisno o vremenskim uvjetima. Tijekom sušenja, izvedene površine potrebno je zaštititi od utjecaja vlage.

Skladištenje i rok uporabe

Proizvod se skladišti u uvjetima koji onemogućuju smrzavanje proizvoda. Trajnost proizvoda iznosi 12 mjeseci u originalnoj zatvorenoj ambalaži.

Büsscher Hoffmann d.o.o.