Dulex preporučuje: RINOL parkirališne površine za višeetažna parkirališta i podzemne garaže

Kod višeetažnih parkirališta i podzemnih garaža dugotrajna zaštita stabilnosti podnih ploča i površina od mehaničkog i kemijskog opterećenja, promjena temperatura, tereta, smrzavanja i drugih štetnih elemenata je od velikog značaja za izdržljivost pojačanih betonskih i složenih struktura. Zato Dulex s ponosom preporučuje  RINOL parkirališne sisteme. Ovi sistemi renomiranog talijanskog proizvođača koriste se i na podnim pločama koje su u dodiru sa zemljom, na pokrivenim i dinamički opterećenim srednjim površinama, na ekstremno opterećenim vanjskim površinama, kao i na rampama i osovinama izloženima opterećenju i teškom teretu.

1-bez ruconbara.inddRINOL parkirališni sistemi ispunjavaju zahtjeve DIN EN1504 u kombinaciji s DIN V 18026, kao i DAfStb. s bojama na bazi reaktivnih smola.S više od 50 godina iskustva u razvoju, proizvodnji i primjeni premaza na bazi smole i s certifikatom  DIN EN ISO 9001, RCR Grupa je tržišni lider u području industrijskih podova i premaza.

Bez obzira radi li se o izgradnji novih parkirališnih površina, adaptaciji postojećih podnih površina za nove primjene ili o rekonstrukciji, RINOL parkirališni sistemi premaza ispunjavaju visoke zahtjeve i osiguravaju visoke standarde. Rinol parkirališni sistemi koriste se u cijelom svijetu u raznim klimatskim uvjetima tipičnima za različite zemlje.

RINOL PARKING OS8

Predstavljamo ovaj sistem kao vrhunsko rješenje. Kruti premaz za višeetažna parkirališta za mehanički opterećene površine prikladan za prometovanje prema „Smjernicama za zaštitu i održavanje betonskih struktura Njemačkog odbora za pojačani beton“ DIN EN 1504:2.
Rinol Parking OS8 je dvoslojni sistem od epoksi smole za višeetažna parkirališta ili podzemne garaže  za betonske i slične potpovršine, dostupan u mnoštvu različitih boja iz Rinolove bogate palete.

k35-Dulex-01-300.jpgSvojstva:
• prilikom obrade ne javljaju se neugodni mirisi
• štiti površine
• visokootporan
• primjeren za promet vozila
• nema proklizavanja
• bez dilatacija
• antistatičnost

Moguća primjena
• garaže i višeetažna parkirališta

Tehnički podaci
Snaga istezanja otprilike  48 N/mm²
DIN EN 196 / ASTM C190
Kompresivna snaga otprilike 55 N/mm²
DIN EN 50014-23/50-2
Snaga prianjanja > 2,3 N/mm²
DIN ISO 4624
Otpornost na abrazije
(Taber CS10 Rad) 27 mg/1.000 Zyklen
DIN 53754 / ASTM D 1044
DIN 53505 / ASTM D 2240

k35-Dulex-02-300.jpgU pravilu podne ploče u kontaktu sa zemljom nisu podložne ekstremnim dinamičnim opterećenjima kao srednje ili otvorene površine. Osim elastičnosti, ovdje je potrebna i zaštita od agresivnih tvari koje oštećuju pojačani beton, zaštita od vlage, vizualno privlačan i siguran dizajn i na kraju kvaliteta neprokliznosti.

OS 8 sustav koristi se u podzemnim garažama gdje nema utjecaja vanjskih atmosferilija, dok se za nadzemne garaže koristi sustav OS 11 koji sadrži parnu branu koja prenosi termička naprezanja ploče te time sprječava pukotine .
Nazovite nas, savjetujemo vas, zajedno s našim iskusnim inženjerima, o optimalnom  izboru sistema za vašu primjenu.

Dulex d.o.o.