Rothoblaas u kontinuiranoj obnovi nastojanja osvajanja Rusije i Južne Amerike

Tvrtka Rothoblaas osnovana je 1991. kao distributer čavala i strojeva za tesarsku industriju. Doduše, nakon pet godina napornog rada i istraživanja nove tržišne niše, Rothoblaas je razvio svoj osobni prodajni status pričvrsnih sistema i alata.U 2000. godini poduzeće je preseljeno u Oru (sjeverno od Verone prema Bolzanu). Nakon četiri godine, u pokušaju pronalaženja bolje sistematizacije za unapređenje tržišnih zahtjeva, poduzeće je premjestilo upravu u mjesto Cortaccia, u zgradu budućnosti koja sačinjava jedinstveni spoj drva, stakla i metala.k33-Rotho-Blaas-00-200.jpgAli ekspanzija tu ne staje. U 2008. je planirana dogradnja novog krila zgrade, koja je dovršena 2010., postižući ukupan volumen od 62000 m3. U Rothoblaasu je zaposleno 150 radnika, aktivnih u 18 zemalja (novo otvoreno tržište u Rusiji i južnoj Americi u 2011.) s prodajnom mrežom u stalnom razvoju.

Tržište Rothoblaasa je podijeljeno u četiri prodajne linije:
Rothofixing, proizvodi za pričvršćivanje i pričvrsni sistemi za drvene grede te strojevi i alati za tesare
– Rothohouse, specijalan pribor za hidroizolaciju, ventilaciju i izolaciju krovova i kuća
– Rothosafe, zaštita i tehničko osiguranje u suradnji s APA (Associazione Provinciale dell’Artigianato) i CPE (Comitato Paritetico Edile).

k33-Rotho-Blaas-02-300.jpgPod brandom Rothoengineering, Rothoblaas nudi kompletan tehnički servis, s uključenim istraživanjem i razvojem proizvoda, kao i potporu u projektiranju i izravnim građevinskim projektima da bi zadovoljili potrebe korisnika i dizajnera.

Prije nekoliko godina, počeli su organizirati tečajeve za tesare i dizajnere.
S otvarenjem novog sjedišta 2011. godine, bili su u mogućnosti na 400m2 implementirati i organizirati devet Rotoschool tečajeva koje redovito održavaju i dalje. Zbog njihove kontinuirane ekspanzije na području španjolskog govornog područja, nude tečajeve na španjolskom jeziku koji uključuju tri prodajne linije. Tesari, dizajneri, poslovni ljudi, arhitekti i inženjeri mogu razmjeniti svoja iskustva i znanja.

Njihov glavni smjer je sigurno 100%-tno usavršavanje, te suočavanje s problematikom vezanom za drvene konstrukcije.

Rotho Blaas