Označavanje podova-Za bolje snalaženje i usmjeravanje u prostoru

Različiti zakoni, smjernice ili standardi poput ISO-a propisuju označavanje određenih površina. Sa smjernicom 92/58/EWG postali smo uobičajeni europski standard. Zakonodavstvo savjetuje da se proizvodna područja označavaju zbog sigurnosnih razloga. Ovisno o uvjetima, podno označavanje predstavlja jedan bitan dio.

Kao jedan od vodećih proizvođača samoljepljivih traka, tesa nudi široki raspon asortimana najrazličitije primjene. Kao dio široke ponude, trake za označavanje pomoći će Vam pri najrazličitijim poslovima. U svakom dijelu života, potrebno nam je usmjeravanje. Sigurno ste opazili znakove na mnogim javnim površinama poput zračnih luka, željezničkih kolodvora ili u trgovačkim centrima.
 U skladištima, proizvodnim pogonima ili na atletskim stazama, označavanje površina također je nužno iz više razloga.

k33-Tesa-01-300.jpgTesa – trake za označavanje nude rješenja krojena prema zahtjevima korisnika, a namijenjene su najrazličitijim primjenama. Za trajno označavanje, potrebno je koristiti UV i trake otporne na mehaničke utjecaje. Različite boje traka omogućavaju lakše snalaženje i usmjeravanje. Posebne prostore poput onih za sredstva za gašenje požara ili ormarića hitne pomoći, potebno je označiti na vrlo uočljivi način.

 Ciljno tržište za navedene trake su tvrtke s ISO standardom. Zahtjevi i prednosti ISO standarda su:
– poboljšanje radnih procesa, procedura i učinkovitosti
– davanje kredibiliteta poslovnim i proizvodnim sposobnostima
– povećanje zdravstvenih i sigurnosnih standarda zaposlenih

Naše trake vam pomažu kod:
– jasne segmentacije radnih procesa i proizvoda
– prepoznavanja prostora za kreiranje jasnog i urednog postava proizvodnog postrojenja
– identificiranja mjesta potencijalne opasnosti u proizvodnji

S jasnim označavanjem povećavate sigurnosnu razinu u proizvodnji i skladištima. Jasno označavanje pomaže efikasnosti tijeka materijala te doprinosi optimizaciji vaše proizvodnje.

k33-Tesa-02-300.jpgTesa 4169 traka za trajno označavanje
Trajno označavanje podova s tesa trakama jamči niz prednosti. Nisu potrebne pripreme podova i postavljanje zapreka oko označenog područja tijekom perioda sušenja. Vrlo jednostavno možete promijeniti oznake uklanjanjem jedne i lijepljenjem druge trake na odabranoj površini. Tesa 4169 trake za označavanje su UV otporne i zahvaljujući gustoj podlozi, izuzetno su otporne na jake mehaničke utjecaje. Izrađuju se u 6 boja, ovisno o sigurnosnim propisima. Za velike industrijske komplekse, tesa proizvodi traku tesa 4169, dimenzija 100m : 100mm. Zajedno s odvijačem trake za označavanje, tesa nudi jedinstveno rješenje.

Tesa 60760 traka za označavanje
Za privremeno označavanje tijekom renoviranja, građevinskih radova ili ukoliko još ne znate završni postav proizvodnog postrojenja, tesa 60760 je pravi izbor za vas. Čvrsta podloga i prikladna masa ljepila jamči ekonomično rješenje. Tesa 60760 se proizvodi u 5 različitih boja i dvije prugaste verzije u crveno/bijeloj i crno/žutoj kombinaciji, a koje služe za upozoravanje na opasnost. Dimenzije svih traka su 33m : 50mm.

Tesa odvijač za trake za podno označavanje
Ukoliko ste u potrazi za efikasnim rješenjem načina primjene trake za podno označavanje, novi tesa odvijač za trake za podno označavanje nudi vam niz prednosti:
– brza i sigurna primjena
– prikladan za trake do 100m dužine i 100mm širine
– može imati i laseski sustav za navođenje
– brza i jednostavna zamjena role
– povoljni uvjeti rada

 tesa SE – Njemačka