Hidroizolacija mostova i parkirališta

Pouzdanost, iskustvo, odlučnost, feksibilnost i inovativnost temelj su našeg znanja, konstantog rasta i napretka.

Tvrtka BÜSSCHER & HOFFMANN proizvodi bitumenske i polimerbitumenske trake za zavarivanje već više od 150 godina. Naši proizvodi se uspješno koriste u zaštiti građevina od vremenskih utjecaja i podzemnih voda.

k33-Büsscher-Hoffmann-00-200.jpgBÜSSCHER & HOFFMANN je tradicionalna i dinamična međunarodno poznata austrijska kompanija. BÜSSCHER & HOFFMANN je dio koncerna  Kwizda Holding GmbH iz Beča, koja djeluje na poljima farmacije, agrokemije, informatike, građevinskih proizvoda za hidroizolaciju, kao i proizvoda za kuću i vrt.

Djelujemo na području temeljnih izolacija, izolacija krovova (ravnih, kosih i zelenih), a jedan od bitnih segmenata našeg djelokruga rada je i hidroizolacija mostova i parkirališta.

Polimerbitumenske mostne trake za zavarivanje su specijalne trake za zavarivanje posebno izložene visokim opterećenjima tijekom dugog vremena. Kako bi se osigurala tražena kvaliteta, primjenjuju se odgovarajući pravilnici koje materijali predviđeni za ugradnju u sustave mostova moraju zadovoljiti. U Hrvatskoj se to odnosi na OTU norme, a u Austriji RVS 15.362 pravilnikom.

U Hrvatskoj, Büsscher & Hoffmann je između ostalog, polimerne mostne trake KV PL 5B BÜSSCHER BARULAST isporučio i za hidroizolaciju vijadukta “Kotezi” koji se prostire preko cijelog polja Bunine. To je najduži vijadukt od Bosiljeva prema jugu Hrvatske.
Dužina mu je 1214 metara, a širina 27,8 metara. U njega je utrošeno 56 tisuća kubika betona i 8600 tona željeza. Sastoji se od 320 nosača i 64 ploče, a visina mu je stupova od 15 do 36 metara.

Isporučili smo 32.285 m2 trake KV PL 5B BÜSSCHER BARULAST, polimerbitumenske plastomerne hidroizolacijske trake za cestovne objekte s uloškom od poliesterskog filca.

1.inddPresjek trake odozgo prema dolje:
– fini pijesak
– plastomerna polimerbitumenska masa
– poliesterski filc impregniran bitumenskom masom
– plastomerna polimerbitumenska masa
– tanka zaštitna folija

Primjenjuje se za hidroizolaciju betonskih mostova, vijadukata i parkirališta, a polaže se punoplošnim zavarivanjem.
Navedene vrijednosti su standardne i temelje se na statističkoj i kvalitativnoj kontroli. Preporučena područja primjene su izrađena na temelju iskustava, normi, propisa i pravila struke, te nisu obvezujuća.

Büsscher Hoffmann d.o.o.