SMP Bond – najnovija generacija ljepila

Tržište ljepila za parkete nepovratno se mijenja razvojem novih tehnologija, a nove vrste ljepila svojim svojstvima i jednostavnošću primjene potiskuju „klasične“ sisteme lijepljenja.
Već neko vrijeme zatrpani smo ponudom novih i naprednih vrsta ljepila za parkete. Zanimljivo je da sva imaju „čudne“ nazive (SMP, STP, MS) i često ne znamo što se iza toga krije. Dakle, što zapravo znači SMP? To je skraćenica za „Silyl Modified Polymer“. Ova tehnologija lijepljenja kombinira najbolje od dva različita svijeta: stabilnu čvrstoću poliuretana i neusporedivu otpornost silikona na vanjske utjecaje. Dodatna prednost je i potreba za vrlo niskim stupnjem pripreme površina na koje se lijepi.

410_a.inddSMP Bond je jednokomponentno hibridno ljepilo koje je neškodljivo za ljude (ne sadrži izocijanate niti otapala) i okoliš. SMP Bond je elastično ljepilo što znači da prati pokrete parketa uzrokovane širenjem ili stezanjem. To ga čini prikladnim za lijepljenje svih vrsta parketa i drva (masivni parket, industrijski parket 16-22mm, višeslojni gotovi lakirani parketi, masivni seljački podovi i sl.) na sve vrste upojnih i neupojnih podloga u interijerima. Prednosti ovog ljepila naročito dolaze do izražaja kada treba očistiti ostatke ljepila nakon postave gotovog lakiranog parketa. Naime vrlo se lagano i jednostavno čisti pa ne treba strahovati ukoliko zaostane na lakiranoj površini.

Velekem d.d.