GEALAN IKD (Intensiv-Kern-Dammung) Profili za energetski efikasne prozore

Vodeći europski proizvođač sustava profila za izradu PVC stolarije GEALAN standardno u svojem proizvodnom asortimanu nudi profile za izradu energetski visoko učinkovitih prozora i vrata. To znači da se iz profila GEALAN mogu izrađivati PVC prozori i vrata s izrazito dobrom toplinskom izolacijom i takvi prozori su energetski učinkoviti tako što zimi štede energiju za grijanje, a ljeti energiju za hlađenje.

410_a.inddIKD (Intensiv-Kern Dammung) je njemačka kratica za profile koji imaju intenzivno izoliranu jezgru, tj. unutar jezgre profila se nalazi posebna izolacijska pjena koja dodatno poboljšava izolacijska svojstva profila, a time i samog prozora.

IKD profili iz GEALAN-a su dostupni u sustavima profila s vanjskim i središnjim brtvljenjem i poboljšavaju toplinsku izolaciju profila za 0,2 W/m2K.

Tako sustav sa središnjim brtvljenjem S 7000 IQ + s IKD pjenom postiže toplinski koeficijent prolaza kroz okvir Uf = 0,9 W/m2K i manje, ovisno o čeličnom ojačanju koje se koristi u okviru prozora.

S tako niskim topliskim koeficijentom profila u kombinaciji s troslojnim visoko izolativnim s410_a.inddtaklom moguće je izrađivati prozore s ukupnim toplinskim koeficijentom Uw = 0,8 W/m2K i manjim, što je dovoljno za standard koji se postavlja da se rade prozori za pasivne kuće.

Na ovaj način i s IKD profilima GEALAN omogućuje izradu prozora i vrata za pasivne kuće s vrlo niskim troškovima materijala i izrade iz razloga što IKD profili iz GEALAN-a već dolaze punjeni pjenom i nisu potrebna nikakva dodatna ulaganja u proizvodnju, jer se sve odvija na isti način kao i s profilima bez punjenja pjenom.

Gealan d.o.o.