Visoka razina protuprovalne zaštite u gradnji stanova

Kvalitetna protuprovalna vrata na ulazu, sigurnosni cilindri i brave jeftina su i često vrlo efikasna zaštita stambenog ili poslovnog prostora. Ovaj način zaštite ne traži nužno velika ulaganja, pa je dostupan velikoj većini tvrtki. Za manje prostore kvalitetna mehanička zaštita često je dovoljna razina zaštite.
Za veće prostore potrebno je uspostaviti elektronički nadzor i kombinirati ga s mehaničkom i tjelesnom zaštitom, ali to je dostupno uglavnom većim tvrtkama, jer su troškovi takve zaštite nedostupni svima. Izbor isporučitelja opreme i izvođača radova isto je vrlo bitan. Ne prepuštajte sigurnost vašeg prostora nepouzdanim i nedovoljno educiranim izvođačima.

Obratite se tvrtkama s iskustvom i ovlaštenjem za ugradnju protuprovalne opreme, jer su te tvrtke pod kontrolom MUP-a i prodaju opremu provjerene kvalitete. Obratite pozornost na rok trajanja i opseg jamstva. Često se nudi samo jamstvo na proizvod ili samo na uslugu. Ako dođete u situaciju da imate reklamaciju, isporučitelj opreme i izvođač radova često izbjegavaju odgovornost prebacivanjem krivnje jedan na drugog.

Izbor vrata u funkciji zaštite od nepoželjnih posjetitelja

Jedan od praktičnih detalja za poslovni ili stambeni prostor je i izbor ulaznih vrata, jer on počinje s tim vratima. U odabiru često ne znamo od kuda početi jer često u velikoj ponudi prosječan investitor teško se snalazi. Kako izabrati vrata koja zadovoljavaju izgledom i cijenom, a štite Vas od nepoželjnih posjetitelja? Specijalisti iz tvrtke MITRA TRADE mogu Vam stručno pomoći u izboru nizom praktičnih savjeta.
Graditelji stanova obično se rukovode logikom profita, kupuju najjeftinije, a to što jeftino kupe nastoje što skuplje naplatiti. U današnjoj situaciji koja vlada na tržištu, svjedoci smo da skuplje tj. kvalitetnije građene i opremljene nekretnine uvijek nailaze na kupce. Prosječni Kupac nema dovoljno znanja da prepozna kvalitetu ugrađenih ulaznih vrata, a i ne obraća pozornost na detalje kojih je kod kupnje stana jako puno.
Nepostojanje odgovarajuće zakonske regulative omogućilo je da se na tržištu nađe puno proizvoda upitne kakvoće, bez odgovarajućih potvrda o kvaliteti.

Kada kupujete stan od prodavatelja tražite dokumetaciju za ugrađena protuprovalna vrata:

  • ugrađena vrata trebaju imati certifikat o kvaliteti važeći za Hrvatsku i EU (često se nude certifikati za tržišta koja imaju niže građevinske standarde od naših)
  • ugradnju vrata treba obaviti tvrtka ovlaštena za ugradnju tehničke zaštite
  • obratite pozornost na to da jamstvo pokriva i proizvod i ugradnju, jer jedino tada možete biti sigurni da ćete realizirati jamstvo u slučaju potrebe.

Nakon kupnje i ugradnje protuprovalnih vrata, poželjno je povremeno (svakih 2-3 godine) pozvati ovlašteni servis da obavi kontrolni pregled, podmaže pokretne dijelove i provjeri stanje vrata ili brave.Tvrtka MITRA TRADE nudi vam kompletnu uslugu od projektiranja i izbora zaštitne opreme, isporuke i ovlaštenu montažu te održavanje u jamstvenom i izvanjamstvenom roku. Tako kod njih možete dobiti i informacije o najnovijim dostignućima na području protuprovale, savjetovanje te cjelokupnu mehaničko-tehničku zaštitu objekata.

 

Mitra trade d.o.o.