Velekem d.d. – kvaliteta i široki asortiman za parketare

Velekem d.d. je već dugi niz godina važan čimbenik na hrvatskom tržištu građevinskih kemijskih proizvoda što uz kvalitetne i stručne zaposlenike zahvaljuje i svojoj izuzetnoj infrastrukturi. Velekem je sustav koji čini osam regionalnih podružnica, vlastita skladišta te vozila čime se osigurava dostupnost roba korisnicima na cijelom području Hrvatske. Sada je svoje kapacitete društvo odlučilo iskoristiti za proširenje asortimana i započinjanje s aktivnostima na tržištu materijala za postavljanje i završnu obradu parketa.
Naši partneri u tom segmentu su renomirani europski proizvođači Lechner Spa – Italija (primeri, ljepila, PU sustavi za lakiranje), Nanosol AB – Švedska (vodeni lakovi, ulja) i Retol GmbH – Njemačka (brusni materijali). Izborom ovih partnera na dugi rok smo osigurali dostupnost kvalitetnog i širokog i asortimana za parketare (podopolagače) na našem tržištu.

k31-Velekem-02-150.gifLechner Spa
je obiteljska tvrtka čiji počeci sežu daleko do 1920. godine kada je tvornica proizvodila smole. Kasnije, tijekom 60-tih godina proizvodnja je proširena na građevinska ljepila. Kroz godine se tvrtka profilirala u asortimanu za postavljanje, lakiranje i održavanje drvenih podova, a usporedno s tim i u proizvodnji ljepila za elastične podove sa značajnim tržišnim udjelima. Zahvaljujući fleksibilnosti, profesionalnosti i stalnom unapređenju proizvoda novim tehnologijama Lechner Spa je danas vrlo važan proizvođač u segmentu pripreme podloga i ljepila za drvene podove kao i za PVC, tepihe, linoleum i gumene podove te umjetnu travu.
Sipol je 2K epoksi-poliuretansko čvrsto-elastično ljepilo za parkete i ujedno jedan od najprepoznatljivijih Lechner brandova. Pogodno je za sve vrste upojnih i neupojnih podloga s podnim grijanjem, a isto tako i za sve vrste parketa od domaćih i egzotičnih vrsta drva. Vrlo lako se nanosi, produžene je niske viskoznosti i odličnog lijepljenja čak i u kritičnim uvjetima.
Primer PU je 1K „high solid“ poliuretanski primer s produljenom niskom viskoznošću što omogućuje jednostavno nanošenje i nakon duljeg vremena. Pogodan je za podloge s podnim grijanjem i za blokiranje povišene vlage u podlozi do 5% (CM metoda).

k31-Velekem-03-175.gifNanosol AB
je moderna i inovativna tvrtka specijalizirana u segmentu završnih materijala za obradu drvenih podova koja na tržištu djeluje od 1997. godine. Svi proizvodi iz ponude su razvijeni i proizvedeni u Nanosol-u AB u Švedskoj. Zanimljivo je istaknuti da je tržišni udio na domaćem švedskom tržištu oko 52%. Uspjeh Nanosol-a AB temeljen je na visokokvalitetnim proizvodima izrađenim na osnovi visoko specijalizirane nano tehnologije, također razvijene unutar tvrtke. Proizvodi se prodaju pod etiketom Nanofloor i poznati kao ne štetni po okoliš i zdravlje ljudi. Asortiman uključuje lakove na bazi vode, ulja i sredstva za održavanje.
NanoClassic je 1K vodeni lak za parkete koji sadrži molekularne keramičke čestice koje osiguravaju izuzetnu čvrstoću i prionljivost na prethodno lakirane površine. Koristi se i za sportske podove za što posjeduje atest.
NanoAvenue je 2K PU vodeni lak za parkete. Odlikuje se izuzetnom tvrdoćom i otpornošću na habanje i to najboljim na tržištu. Također se koristi i za sportske podove.

Retol GmbH
je profesionalan i pouzdan partner u segmentu brusnih materijala za obradu parketa i drvenih podova. Od 2004. godine tvrtka je poznata po izvrsnom odnosu kvalitete i cijene svojih proizvoda. Asortiman uključuje čitav niz proizvoda, od brusnih traka preko brusnih mrežica i papira te padova (filceva) do valjaka i nazubljenih gletera.

Velekem d.d.