Pasivni prozor – najbolji na svijetu

Na zahtjeve za energetski učinkovitim prozorima u Troha-Dilu odgovorili su jednim imenom BLUEGREEN line. BLUEGREEN line je linija prozora i vrata za pasivne i niskoenergetske kuće najboljih termičkih svojstava na cijelom svijetu. Svi proizvodi iz linije imaju certifikat Passivhaus Instituta. Cijela BLUEGREEN linija razvijena je u hrvatskoj tvrtki Troha-Dil vlastitim znanjem, radom i pedesetgodišnjim iskustvom. Svaka sitnica promišljena je do zadnjeg detalja a rezultati su senzacionalni. Nastao je hrvatski proizvod koji je najbolji na svijetu. k31-TrohaDil-00-200.gifDok je nastao 2007. godine, dizajn Struktura bio je među šest najboljih prozora koji su imali Uf vrijednost od 0.7 W/m2K.  Tako je i danas. Za većinu svjetskih proizvođača pasivnih prozora to je nedostižan san. Dijelom što je bilo vremena jer tvornica još nije bila izgrađena, a dijelom zbog toga što je postojala želja da se tržištu ponudi najbolje, nastavljeno je usavršavanje ideja i razvijanje prozorskih okvira do savršenstva. Danas je tržištu ponuđen prozorski sustav BLUEGREEN line, sustav prozora, vrata i stijena bez premca u svijetu.

Tvrtka Troha-Dil je ovim prozorskim sustavom pokrenula novu revoluciju u hrvatskoj proizvodnji prozora i vrata te postavila nove standarde. I ne samo u  Hrvatskoj, već i globalno.

k31-TrohaDil-01-400.gifDanas je Troha-Dil jedina hrvatska tvrtka koja može proizvesti takve prozore i jedna od pedesetak u svijetu koja može zadovoljiti stroge kriterije Passivhaus Instituta.

Tvrtka je moderna,  opremljena s dvije kompjuterski upravljane linije za proizvodnju PVC prozora i vrata, na nivou višem od mnogih europskih tvrtki u tvornici pvc prozora i vrata u Bjelovaru. Proizvodnja pvc prozora organizirana je na ukupno 5200 m2 zatvorenog i 15000 m2 otvorenog prostora.

Proizvodnja drvoaluminijskih prozora za pasivne i niskoenergetske kuće organizirana je u novoj tvornici u Severinu, na 5500 m2 zatvorenog te na 42000 m2 otvorenog prostora.

Drvoaluminijsku stolariju tvrtka je razvijala četiri godine vlastitim znanjem i iskustvom. Rezultati su više nego senzacionalni. Osmislili smo liniju prozora koji su u termodinamičkom smislu najbolji na svijetu.

Većina svjetskih proizvođača pasivnih prozora proizvodi po kupljenoj tehnologiji koju je za njih razvila neka druga kompanija. Tvrtka Troha-Dil sa svoje dvije patentne prijave osigurala si je originalnost vlastitog proizvoda za duže vrijeme.

Potvrda pravog smjera tvrtke je i certificiranje proizvoda drvoaluminijskih prozora za pasivne kuće od strane Passivhaus Instituta  Dr. Wolfgang Feist iz Darmstadt-a.

Troha-dil d.o.o.