Nova generacija Sikabond ljepila –Sikabond AT-80

Na tržištu su trenutno prisutne različite tehnologije ljepila za parkete od kojih svaka nudi određene prednosti. Tako trenutno nailazimo na tehnologije ljepila kao: MS (Modified Silane), SMP (Silane Modified Polymers), STP (Silane Terminated Polymers), popularno zvana silanska ljepila. Sika Advanced Technology „AT“ tehnologija je bazirana na novom tipu hibridnog polimera koja ovom proizvodu daje vrhunske karakteristike i čini ga superiornijim nad ostalim tehnologijama.  Pri razvijanju ovog novog ljepila posebna pozornost usmjerena je na ekološke smjernice te na ostale zahtjeve tržišta.

Sikabond AT-80 ljepilo razvijeno je s namjerom da sudjeluje u dijelu tržišta hibridnih i polu-elastičnih ljepila.

Prije svega, odlikuju ga sljedeće karakteristike:

Sikabond AT-80 ne sadrži otapalo te spada u skupinu ljepila s malom emisijom štetnih tvari (EC-1 klasifikacija).

Sikabond AT-80 se lagano čisti s lakiranih površina, čak i nakon otvrdnjavanja

310_B.inddSikabond AT-80 ima izvrsne karakteristike ugradnje: malu viskoznost za lagano razmazivanje,  produženo otvoreno vrijeme ugradnje-stvaranja kožice na 75 minuta, postojani tragovi nanosa bez curenja te mogućnost ugradnje kod povišenih temperatura i na podloge s podnim grijanjem.

Sikabond AT-80 koristi se za lijepljenje egzotičnih i domaćih vrsta masivnih parketa, inženjerskih parketa (dužice, daske, paneli, seljački podovi, ploče), mozaik, industrijskih i lam parketa. Na tržištu je dostupno u kantama od 17 kg i monoporcijama za Sikabond Dispenzer.

Sika –Lider u tehnologijama postavljanja parketa

k31-Sika-02-300.gifSika ima veliko znanje i iskustvo iz mnogobrojnih isfugiranih drvenih paluba i dekova, te rješenja za drvene terase, balkone, SPA sobe, kupaonice… Sika Marine sustav brtvljenja je jedinstveno, estetski vodonepropusno i trajno rješenje.

Slika Decking-Paluba
Sika načini ugradnje parketa.
Sika Acoubond
Sika Dispenzer
Sika trakasto lijepljenje
Sika Primer MB rješenje za podloge.

Sika Croatia d.o.o.
Josip Tomljenović