Kaindl TWO Authentic Oak: Novi nastup dasaka od pravog drveta

Malo se koja vrsta drveta može koristiti na tako raznolike načine poput hrastovine. Dati ovom ekološki održivom klasiku novo lice i iznova ga interpretirati u svakom je slučaju izazov. Sa svojom inovacijom „Authentic Oak“, tvrtka Kaindl otvara neslućene i sjajne mogućnosti oblikovanja. Nedavno je kolekciji Kaindl TWO njemački specijalizirani časopis Heimwerker Praxis dodijelio ugledan naslov „Najboljeg proizvoda za 2010. godinu“. Više od 20.000 zanatlija i majstora iz hobija izabralo je ovaj proizvod, nominiran po strogim mjerilima za pobjednika u svojoj kategoriji. Pri tome se već i sama nominacija od strane stručne redakcije može smatrati odlikovanjem.

Ali Kaindl ne bi bio „korak ispred“, ako bi sada ostao na mjestu. Sa svjetskom novošću „Authentic Oak“ ponovno se stupilo na tehnološki neotkriveno područje. Princip noviteta: Po prvi se put digitalnom koloracijom poboljšala kvaliteta dasaka od prave hrastovine. Pri tome se opet poseže za furnirima od ove vrste drveta, jer ona jamči ravnomjernu i neutralnu strukturu. Autentična struktura koloriranih dasaka uz pomoć iščetkane površine ostaje postojana, uz izvorne pore. I više od toga: novim se postupkom uspijevaju poboljšati prirodni kontrasti u uzdužnom presjeku drveta, a postiže se čak i stabilizacija odnosno pojačanje prirodnog tona boje. Time ostaje očuvan prirodan, autentičan osjećaj i izgled pravog drveta.

k31-Kaindl-01-300.gifZapanjujući novi postupak principijelno nema nikakve granice. Na furnirima od hrastovine u načelu se može ostvariti svaka dizajnerska ideja. Iz svakakvih varijacija boja i dizajna nastaju bezbrojne mogućnosti primjene i oblikovanja, a dugoročno se mogu proizvesti i dizajnerske kreacije sukladne željama. Dugotrajnost je kriterij kod primjene novog proizvoda, a istovremeno i obilježje koje postupak koloriranja kod „Authentic Oaka“ razlikuje od svakodnevnih otisaka: koloracija ne blijedi čak niti kod izravne izloženosti sunčevim zrakama. Osim toga, Kaindl može jamčiti naknadnu dostavu dodatnih dasaka u 100% jednakoj boji.

Kolekcija Kaindl TWO Authentic Oak dostupna je od početka 2010. godine u različitim varijacijama dizajna u izabranim trgovinama.

Authentic Oak – prednosti

  • Iščetkana površina drveta s izvornim porama
  • Naglašeni kontrasti u uzdužnom presjeku drveta
  • Pojačanje i stabilizacija prirodnog tona boje
  • Realizacija dizajnerskih ideja na furnirima od hrastovine
  • Neograničene varijacije boja i dizajna
  • Ne blijedi kod izloženosti sunčevim zrakama
  • Naknadna dostava zajamčeno iste boje

Kvaliteta se susreće s dizajnom: Kaindlov drveni pod Authentic Oak.

 

www.kaindl.com