Nova generacija prozorskih profila

REHAU predstavlja GENEO – profil iz Hightech-materijala RAU-FIPRO

Tvrtka REHAU je na vodećem sajmu proizvođača stolarije „frontale 2008“ u Nürnbergu predstavila svoj novi profil za izradu prozora – GENEO. Zahvaljujući Hightech-materijalu RAU-FIPRO novi profil ima izvrsna izolacijska svojstva i izvanrednu stabilnost. Prozori iz profila GENEO s Uw-vrijednošću do 0,73 W/m2 K energetski su najučinkovitiji u svojoj klasi i uz primjenu odgovarajućih stakala podesni su i za pasivne kuće.  Hightech-materijal RAU-FIPRO i patentirani integrirani sustav ojačanja IVS povećavaju stabilnost prozora i čine suvišnima čelična ojačanja: GENEO profili su stabilni kao i uobičajeni, ali su pritom znatno lakši. To pojednostavljuje transport, ugradnju i rukovanje prozorima te otvara posve nove perspektive u izradi stolarije. Usprkos tomu profili su tako robusni da i bez čeličnog ojačanja pružaju vrlo dobru zaštitu od nepoželjnih uljeza. I još nešto: prozori iz GENEO profila imaju odličnu zvučnu izolaciju.
k30-rehau-01-300.gifNenadmašiva toplinska izolacija
S Uw-vrijednošću prozora do Uw = 0,73 W/m2K(1) profil GENEO pruža najvišu toplinsku izolaciju i jedinstven je u svojoj klasi.  Zahvaljujući integriranim funkcionalnim komorama za dodatnu toplinsku izolaciju i s troslojnim izo-staklom može se uz znatno niže troškove nego do sada postići čak i nivo pasivne kuće. Na taj način prozorski profili GENEO pridonose očuvanju prirodnih resursa, smanjenju emisije CO2 i uštedi financijskih sredstava. U vrijeme stalnog porasta energetskih troškova to predstavlja iznimno važan aspekt za sve investitore.

Slika 1. Prije sanacije: stari drveni prozor. Najviše topline gubi se kroz prozore (crveno)

Kompletno ojačan profil za budućnost
Uz GENEO je vizija kompletno ojačanog prozora postala stvarnost. Visokostabilan  Hightech-materijal RAU-FIPRO i do detalja optimirana geometrija profila čine suvišnima nosive čelične elemente u čak 90 do 95% slučajeva primjene i time nude nenadmašivu prednost. Zahvaljujući profilu GENEO vlasnici objekata i investitori gradnje ne moraju se odricati elegantno uskih vidljivih okvira i prozora velikih formata. Integrirani patentirani sustav ojačanja IVS s kanalima za vijke i dodatnim poprečnim ojačanjima osiguravaju maksimalnu stabilnost na presudnim mjestima cjelokupnog sustava.
GENEO prozorski profili su i bez čeličnog ojačanja stabilni kao i uobičajeni profili s čeličnim elementima, ali su znatno lakši.  To pojednostavljuje  ugradnju i rukovanje i otvara posve nove perspektive u izradi stolarije.
k30-rehau-02-300.gif

Slika 2. Poslije sanacije: minimalni gubici energije s prozorima iz GENEO® prozorskih profila
Neusporediva ekonomičnost  
Bez čeličnog ojačanja kod standardnih primjena, postiže se ne samo neovisnost o cijenama čelika koje su u stalnom porastu, već i znatna ušteda prilikom izrade i skladištenja.
Kompletno ojačani GENEO profili su i do 40% lakši od uobičajenih prozorskih profila s čeličnim ojačanjem. To predstavlja neprocijenjivu prednost za transport i ugradnju i omogućava brzo i nekomplicirano rukovanje.

Impresivne prednosti
Uz profil GENEO investitori gradnje više nisu ograničeni standardnim rješenjima. Zahvaljujući dobroj elastičnosti materijala RAU-FIPRO, profili se mogu bez problema savijati i zadržavaju svoju jedinstvenu stabilnost. Uz to se može birati iz bogate palete boja.  Svejedno da li se radi o kaširanim (dekori drveta, jednobojni) ili lakiranim profilima ili pak o profilima s aluminijskom oblogom  – u svim su  varijantama otporni na vremenske uvjete i utjecaje iz okoliša, iznimno postojanih boja, a zahvaljujući jedinstveno glatkoj REHAU površini i posebno jednostavni za održavanje.
Za dodatni plus po pitanju komfora brine se novi GENEO sustav brtvljenja. Za otvaranje i zatvaranje elemenata potrebne su znatno manje sile zatvaranja nego do sada.
k30-rehau-03-300.gifPored toga GENEO osigurava iznimnu zvučnu izolaciju. Prozori iz ove generacije profila mogu se bez problema prilagoditi individualnim potrebama za zvučnom izolacijom i to do klase zvučne izolacije 5.
I po pitanju protuprovalne zaštite GENEO je iznimno uvjerljiv. Prozorski profili su tako robusni da i bez čeličnog ojačanja pružaju dobru zaštitu od nepoželjnih uljeza. To dokazuje i ispitivanje protuprovalnih svojstava provedeno na njemačkom Institutu za tehniku prozora IFT u Rosenheimu u klasi 2 (WK 2), koje je prozor izrađen iz materijala  RAU-FIPRO prošao bez spomena vrijednih šteta. Prozori iz GENEO profila se po potrebi mogu izvesti i u drugim klasama protuprovalne zaštite.

Slika 3. Prikaz rasporeda temperature kroz profil prozora

RAU-FIPRO – revolucionarni PVC-materijal ojačan staklenim vlaknima
Prozorski profili GENEO koriste u prvom redu prednosti inovativnog Hightech-materijala RAU-FIPRO. Dvokomponentni materijali ojačani vlaknima već se godinama koriste u proizvodnji zrakoplova i za izradu bolida Formule 1, a odlikuju se izvanserijskom stabilnošću i nosivošću.  RAU-FIPRO uvodi tu tehnologiju i u izradu stolarije.

REHAU-grupa
Kao premijska robna marka za rješenja na osnovi polimera REHAU širom svijeta zauzima vodeću poziciju na sektorima Gradnje, Automotiva i Industrije. Iznimna inovativnost, struktura poduzeća koja pokriva mnoge branše i rezultira učinkovitom sinergijom, moderno i profesionalno vođenje obiteljskog poduzeća čini REHAU jedinstvenim u industriji plastičnih masa. U glavne kompetencije ubraja se razvoj materijala i sustava te tehnika obrade površina. REHAU s približno 15.000 zaposlenih na više od 170 lokacija širom svijeta zauzima istaknuto mjesto pokretača inovacija.

U Hrvatskoj je REHAU prisutan od 1997. godine. S prodajnim uredom i centralnim skladištem u Zagrebu REHAU je uvijek uz svoje kupce i nastoji pridonijeti njihovoj učinkovitosti i poslovnom uspjehu.

Rehau d.o.o.