GEALAN STV I IKD sustavi za izradu prozora – revolucija u izradi PVC prozora

Njemački proizvođač sustava profila za izradu prozora i vrata iz umjetnih PVC materijala GEALAN je u 2010. godini definitivno potvrdio svoju vodeću poziciju u inovaciji i razvoju PVC sustava profila predstavivši svoje nove proizvode STV i IKD.

STV – Statische-Trocken-Verglasung (Statičko-suho ostakljivanje) i IKD – Intensiv-Kern-Dammung (Intenzivna izolacijska jezgra) predstavljaju revoluciju pri izradi i izolativnim svojstvima prozora.

k30-gealan-00-200.gifSTV je njemačka kratica za način izrade prozora statičkim ostakljivanjem prozora pri čemu statičko ojačanje krilu prozora daje samo staklo koje se ljepi posebnom trakom za krilo i pri tome nema više potrebe za standardne dimenzije prozora stavljati čelično ojačanje u krilo. Time se štedi na vremenu i materijalu, a što je najvažnije dobiva se znatno bolji toplinski koeficijent prolaza topline čime prozor dobiva bolja izolacijska svojstva i omogućava uštedu na toplinskoj energiji.

Više o STV sustavu izrade prozora možete pronaći na: stv.gealan.de i pogledati demo prezentaciju na filmu.

IKD je njemačka kratica za sustav profila s intenzivnom izolacijskom jezgrom unutar PVC profila. Radi se o tome da sam profil iz kojeg se izrađuje prozor unutar svoje jezgre u zračnoj komori ima posebnu izolacijsku pjenu koja se ubrizgava pri samom procesu proizvodnje profila. Tom dodatnom izolacijskom pjenom znatno su poboljšana izolacijska svojstva samog profila, te u kombinaciji sa STV sustavom u kojem nema potrebe za čeličnim ojačanjem dobivamo sustav za izradu prozora sa vrhunskim termo-izolacijskim svojstvima gdje se toplinski koeficijent spušta i do Uf = 0,78 W/m2K, što je do sada s klasičnim sustavima PVC profila bilo nemoguće.

V310_B.inddiše o IKD sustavu profila možete pronaći na: ikd.gealan.de i pogledati demo prezentaciju na filmu

GEALAN svojim inovacijama PVC profila omogućuje izradu prozora koji zadovoljavaju standarde za ugradnju na pasivne kuće (Uw = 0,8 W/m2K) bez dodatnih ulaganja u skupe materijale ili strojeve, već standardnom izradom PVC prozora sa sustavima STV i IKD je moguće izraditi prozore sa svojstvima za pasivne kuće.

Gealan d.o.o.