Njegujte čaroliju na Vašem parketu-CHROMODEN CARE – sredstva za održavanje i njegu parketa

Kao što smo već najavljivali u prošlim brojevima Koraka, početkom 2010 godine smo upotpunili Chromoden asortiman s pet novih proizvoda koji će sigurno pronaći mjesta u našim trgovinama i na Vašem parketu. Chromoden Care je linija proizvoda za održavanje odnosno čišćenje i njegu parketa. Da bi pravilno održavali polakiranu površinu parketa nužno je znati neke osnovne stvari o svojstvima lakirane površine. Nakon lakiranja, prije prvog čišćenja i prve njege, potrebno je ostaviti dovoljno vremena kako bi lak postigao konačnu tvrdoću da ne bi oštetili lakiranu površinu.Za Chromoden klasične i Chromoden HS lakove koji su dvokomponentni poliuretanski lakovi na bazi otapala, preporuča se prvo pranje nakon minimalno 7 dana, dok se za Chromoden Aqua lakove bez obzira jesu li jedno ili dvokomponentni preporuča prvo čišćenje tek nakon 10 do 14 dana. Zašto?
Osnovni razlog je što lakiranoj površini, bez obzira koji su uvjeti u prostoru, treba ostaviti dovoljno vremena da postigne potpunu tvrdoću. Kod klasičnih poliuretanskih lakova koji su na bazi otapala potrebno je manje vremena za postizanje potpune površinske tvrdoće nego za Chromoden Aqua lakove kojima treba nešto više vremena, ali su zato dugotrajniji na parketu.
k29-t-chromos-2-300-parket.jpgDa bi Vaš parket što duže bio lijepog izgleda potrebno ga je pravilno čistiti i njegovati i čarolija će zaista biti na Vašem parketu.
Chromoden Care proizvodi će Vam u tom pomoći. Linija se sastoji od 5 proizvoda:
– Chromoden Care Cleaner – KONCENTRAT
– Chromoden Care Cleaner – Ready made – za direktno čišćenje bez razrjeđivanja
– Chromoden Care Protection – za održavanje sjajnih površina
– Chromoden Care Protection – za državanje polumat i mat površina
– Chromoden Care Remover – za uklanjanje Chromoden Care Protection proizvoda

Chromos boje i lakovi d.d.
dipl.ing. Martina Podbršček,
product manager