GEALAN novi sustavi profila IQ + za uštedu energije

Vodeći njemački proizvođač sustava profila za izradu građevinske stolarije iz umjetnih PVC materijala GEALAN je u ožujku na najvećem europskom sajmu prozora, vrata i fasada «Fensterbau Frontale 2010» u Nurnbergu predstavio najnovije sustave profile pod nazivom S 7000 IQ + i S 8000 IQ +.
Novi sustavi IQ + su predviđeni za izradu prozora i vrata s najzahtjevnijim tehničkim specifikacijama što se tiče statičkih zahtjeva i zahtjeva toplinske izolacije.

k29-t-gealan-1-230.jpgSustav S 7000 IQ + je sustav sa srednjim brtvljenjem ugradbene dubine 83 mm i 6 zračnih komora, te se njime postiže koeficijent prolaza topline kroz okvir prozora Uf= 1,0 W/m2K sa standardnim ojačanjem, dok se sa ojačanjem sa prekinutim termičkim mostom može postići čak Uf= 0,98 W/m2K.
To znači da je ovaj sustav namijenjen za izradu prozora i vrata sa izrazitim termo-izolacijskim svojstvima i njime postižemo velike uštede energije koja se inače gubi gubitkom toplinske energije kroz prozore i vrata.
Uz ugradnju troslojnog ostakljenja koje bi imalo koeficijent prolaza Ug= 0,6 W/m2K i sustavom S 7000 IQ + moguće je postići ukupan koeficijent prolaza topline prozora Uw= 0,8 W/m2K što zadovoljava zahtjeve za izradu stolarije za pasivne kuće.
Prednost ovog sustava bi tada bila što za relativno niske troškove izrade stolarije i bez dodatnih skupih aluminijskih obloga ili termo-izolacijskih ispuna dobivamo prozor od standardnog sustava profila koji zadovoljava termo-izolacijske zahtjeve pasivne kuća.

Sustav S 8000 IQ + je sustav s prislonim brtvljenjem, također 83 mm ugradbene dubine i 6 zračnih komora i namijenjen je za izradu statički zahtjevnih elemenata prozora i vrata, a ujedno ima i vrlo dobra termo-izolacijska svojstva. Zbog svoje velike unutarnje komore u koju se stavlja vrlo jako čelično ojačanje ovim sustavom se mogu raditi vrlo veliki elementi, a u isto vrijeme se postiže toplinski koeficijent prolaza topline kroz okvir Uf= 1,1 W/m2K sa standardnim ojačanjem. Oba sustava imaju mogućnost ugradnje stakla maksimalne dubine od 54 mm s čime se opet postižu vrlo velike uštede energije grijanja ili hlađenja.

GEALAN kao jedan od vodećih proizvođača sustava za izradu prozora i vrata osim po predstavljanju novih inovativnih sustava s vrhunskim izolacijskim i statičkim svojstvima poznat je i kao specijalist za boje. Posebnim načinom bojanja profila za izradu prozora i vrata u atraktivnim bojama pod nazivom acrylcolor GEALAN se dokazao kao najkvalitetniji i najfleksibilniji prozvođač profila u raznim bojama i drvodekorima.
Osim standardnih 12 boja acrylcolora i 6 dekorativnih imitacija drveta, moguće su i razne kombinacije dodatnih boja i različitih kombinacija da prozori s vanjske strane budu u skladu s bojom fasade, a sa unutarnje strane da budu u skladu s uređenjem interijera, tj. postoji mogućnost kombiniranja različitih boja s vanjske i unutarnje strane stolarije.

Gealan d.o.o.