Elastomerne polimer bitumenske „trake“ na licu mjesta

Büsscher Hoffmann GmbH kao vodeći Austrijski proizvođač bitumenskih hidroizolacijskih materijala u svoj program je uvrstio i elastomernu polimerbitumensku pastu kako bi si naši vjerni kupci mogli „proizvesti“ hidroizolacijsku traku na licu mjesta po sistemu „uradi sam“. Međutim ova kvalitetna polimerbitumenska pasta na bazi vode (ekološki proizvod) nije samo materijal za „kućne“ majstore, već ozbiljan hidroizolacijski materijal.Preporučamo ga koristiti kod svih zahtjevnijih površina (obrada detalja stolarije), stepeništa, mokrih čvorova gdje je pasta u doticaju i s vodovodnim instalacijama.

Nedavno smo imali slučaj da je jedna takva SLIČNA pasta uzrokovala gomilu problema jer je korištena pasta na bazi visokohlapljivih otapala koja je bila u doticaju s plastičnim cijevima za vodu u sanitarnim čvorovima. Otapala koja iz paste nisu mogla ishlapiti na vrijeme nagrizla su cijevi i stvorila gomilu problema.

Da je u ovom slučaju korištena naša Büsscher Hoffmann pasta (HD 1) do problema ne bi niti došlo. Kako je izrađena kao vodena emulzija pasta je zapravo u potpunosti ekološki materijal i 100% neškodljiva (neagresivna).

Hidroizolacija s našom pastom izvodi se tako da se traka premaže u tankom sloju (cca 2 mm) preko prethodno nanešenog hladnog prednamaza također na bazi vode. Po sušenju prvog sloja postavlja se stakleno pletivo kako bi dodatno armiralo hidroizolacijski sloj. Sljedeći sloj paste premazuje se preko postavljene mrežice tek kada je prvi sloj u potpunosti osušen i očvrsnuo. Ovim završnim premazom Vi ste napravili visokofleksibilnu kvalitetnu bešavnu hidroizolaciju.

“Zeleni krov”
Dolaskom na hrvatsko tržište pokušavamo zadržati što više površina u urbaniziranim sredinama “zelenim” te nudimo svoje sustave ozelenjavanja krovova koji se već godinama učinkovito koriste u Svijetu.

Büsscher Hoffmann GmbH