Betaplast-Izuzetna kvaliteta kao rezultat ulaganja u razvoj i tehnologiju

Današnji asortiman proizvodnog i tgovačkog poduzeća Betaplast uistinu je širok te se izdvaja kvalitetom na području šire regije. Najveći dio proizvodnog programa čini proizvodnja betonske galanterije. Izuzetan ugled koji Betaplast uživa na tržištu prepoznat je upravo po tom dijelu proizvodnog asortimana. Navedeni program čini čitav niz elemenata izuzetne kvalitete i inovativnog dizajna. Dokaz da je kvaliteta proizvoda prepoznata i od strane struke je i certifikat ISO 9001:2000.
k29-t-betaplast-250.jpgU cilju sprječavanja nesporazuma između kupaca, prerađivača i proizvođača, potrebno je razjasniti pojave kod betonske galanterije koje se tehnički ne mogu izbjeći te stoga nisu razlog za reklamaciju.
Betonski proizvodi izrađuju se od prirodnih mineralnih sirovina. Površinski sloj, odnosno gornja vidljiva površina izrađena je od visokovrijednih kamenih agregata otpornih na habanje i smrzavanje. Donji nosivi sloj izrađen je od visokovrijednih betona, koji zadovoljava sve tehničke uvjete nosivosti.

Beton i boja
Pošto se beton sastoji od (šljunka) agregata, pijeska, cementa i vode, tako je i boja podložna prirodnim promjenama. Betonski proizvodi u boji su masivni proizvodi od prirodnih materijala kod kojih čak i pored velike pažnje i kontrole svih utjecaja važnih za bojanje, mogu nastupiti promjene u nijansi boja. Postoje brojni čimbenici koji su uzrok promjene nijansi boja. Naime, boja cementa kod istog proizvođača nije uvijek adekvatna i ista, pa su zato i moguća određena odstupanja u nijansama boje.

Cvjetanje i izbijanje vapna
Kod bijelih mrlja, koje se otvaraju na betonskim proizvodima radi se o tzv. izbijanju vapna, što se tehnički ne može izbjeći. Tijekom vremena izbijanja nestaju u normalnim vremenskim uvjetima jer je to zapravo čisto fizikalni proces. Cvjetanje, (bijele mrlje) ne narušavaju mehanička svojstva betona. Kod prirodnih utjecaja vremena i pod normalnim uvjetima bijele mrlje se smanjuju, a bjelilo kod betonskih proizvoda tijekom vremena nestaje.

Geometrija opločnika (dozvoljena tolerancija)
Zbog nesavršenosti alata, materijala, strojeva i vremenskih utjecaja, koji se tehnički i tehnološki ne mogu izbjeći, postoje tolerancije koje se kreću u dozvoljenim granicama. Dozvoljene granice su:
– dužina rubova +/- 3 mm
– debljina +/- 5 mm

Cjelovita rješenja
Imajući na umu potrebe tržišta te neprestano ulažući u razvoj i tehnologiju, Betaplast d.o.o. je kreirao proizvode visoke kakvoće i estetike te se danas mogu vidjeti na svim vrstama površina: dvorištima, trgovima, pločnicima, šetalištima, parkiralištima, ulicama… Do takovih se rezultata moglo doći samo imajući u vidu cjelovita rješenja problema koji se događaju pri aplikaciji proizvoda, a Betaplast je tijekom godina razvio sistem monitoringa koji prati potrebe tržišta te tako razvijene rezultate primjenjuje u kreiranju proizvoda.

 

Betaplast d.o.o.