Sanacija terasa, kamenih okućnica i vrtnih stazica

Transparentan proizvod koji neće promijeniti izgled Vaše podne obloge

Terase, balkovi, lođe i atriji su integralni dijelovi stana ili kuće, a s druge strane izloženi su svoj silini vanjskih atmosferskih utjecaja koji nisu bezazleni.
Tijekom zime sudar tople fronte iz unutrašnjosti doma i hladne okoline, koja je nerijetko obilježena temperaturama ispod nule, snažno djeluje na konstrukciju i samu podlogu našeg balkona, terase, lođe ili atrija. Isto tako, direktno su izloženi jakom utjecaju sunčevog zračenja koje vremenom degradira svaku podlogu. Tako dolazi do trenutka kada zbog zamora materijala uzrokovanog atmosferskim utjecajima i starosti materijala, naša terasa, balkon, lođa ili atrij popuste pod svim tim teretom.
Prvi znak popuštanja obično je prodor vode koji prijavljuje naš susjed s nižeg kata, prodor vode u spavaću ili dnevnu sobu ispod terase.
S druge strane, okoliš kuće uređujemo raznim kamenim ili keramičkim popločenjima i vrtnim stazicama gdje nam brojni primjeri iz prakse ukazuju kako je pogrešno njihovo tradicionalno postavljanje bez poznavanja kako i na koji način zaštititi takvu podnu oblogu.

k28-Sika-00-200.jpgZbog djelovanja atmosferilija kroz neko vrijeme nužno će se dogoditi propadanje te ćemo biti prisiljeni staze i opločenja promijeniti što će za nas značiti ponovno investiranje u cilju sanacije.

Prevencija umjesto sanacije uvijek je jeftinije, brže i jednostavnije rješenje.

Konačan izgled vašeg vrta i okućnice uz malo truda može biti očaravajući. Danas je to moguće obaviti brzo, jednostavno i vlastitim snagama, visoko tehnološkim, transparentnim čvrsto elastičnim poliuretanskim premazom koji će uspješno i trajno sanirati i hidroizolirati vidljivu površinu.

Sikalastic®  – 490 T je transparentan proizvod koji neće promijeniti izgled podne obloge već će mu podariti završno lagano „sjajni“ sloj. Premazuje se u dva do tri sloja čineći tako dugotrajnu zaštitu i hidroizolaciju. Prije samog nanošenja Sikalastic®  – 490 T potrebno je dobro očistiti podlogu od prašine i nečistoća radi što kvalitetnije prionjivosti materijala za podlogu. Sikalastic®  – 490 T nije potrebno miješati, dozirati niti odmjeravati. Nanosi se direktno na podlogu uz pomoć valjka. Minimalnim ulaganjima dobit ćete za uzvrat uređenu terasu i skladnu okućnicu u kojoj ćete moći uživati uz kasnije lakše održavanje i dugotrajnost same podne obloge. Boja podne obloge se ne mijenja jer je Sikalastic®  – 490 T bezbojan materijal. Isto tako, rješava pitanje manjih pukotina  koje uspješno premošćuje. Njegovo svojstvo elastičnosti daje mu snagu da odradi skupljanja i istezanja balkona, terase, lođe ili atrija, koja se događaju svakodnevno. Izbljeđivanje podne obloge više nije problem. Sikalastic® – 490 T  je materijal stabilan na UV zračenje i otporan na žutenje.

Pogodan je za razne podloge. Keramika, staklo, staklena opeka, polikarbonati  neke su od podloga. Za dodatno poboljšanje prionjivosti na staklo i glazirane površine koristi se SikaPrimer® – 490 T.

Sika Croatia d.o.o.