Lakirajte parkete s Chromodenom i nakon 01.01.2010.

Prije više od dvije godine smo počeli pisati o zakonima koji su stupili na snagu u zemljama EU, a govore o količini otapala u našim proizvodima. Chromos boje i lakovi je odmah počeo s razvojem novih proizvoda i korekcijom tadašnjih lakova za parkete da bi zadovoljio uvjete propisane zakonom. Od 01.01.2010. godine počinje vrijediti novi, još stroži zakon koji od nas proizvođača lakova za parkete zahtjeva novu prilagodbu. Međutim, mi Vas ovom prilikom obavještavamo da su SVI Chromoden lakovi za parkete već prilagođeni tim novim uvjetima i da smo zadržali visoku kvalitetu naših proizvoda. Velika prednost u odnosu na konkurenciju je što mi svoje proizvode koji zadovoljavaju uvjete prodajemo već godinama i imamo veliko iskustvo s njima kao i naši parketari koji ih koriste. Iskoristit ćemo priliku i na ovaj način Vas podsjetiti koje sve proizvode Chromos boje i lakovi nudi za obradu parketa pod imenom CHROMODEN. Kako bi to što jednostavnije učinili, podijelit ćemo Chromoden lakove za parkete prema namjeni i vrsti.

CHROMODEN LAKOVI ZA PARKETE su klasični lakovi koji se sastoje od visokokvalitetnih veziva i služe za zaštitu i dekoraciju parketa i drugih drvnih obloga kada se želi dobiti zaštitni lak visokog sjaja ili zaštitni lak smanjenog ili svilenkastog sjaja. U ovom asortimanu se nalaze i proizvodi koje koristimo za početnu obradu parketa odnosno za postupke pripreme parketa kao što su zapunjavanje fuga i temeljni slojevi. To su proizvodi posebne namjene i u Chromoden sustavu se nalazi:

 • CHROMODEN TEKUĆINA ZA KITANJE – Brzosušiva, jednokomponentna bezbojna tekućina izrađena na osnovi visokokvalitetnih modificiranih veziva. Primjenjuje se kao tekućina za grubo kitanje tj. zapunjavanje reški i manjih pukotina u sustavu površinske obrade drvnih podloga (parketa) poliuretanskim i drugim lakovima.
 • CHROMODEN IMPREGNACIJA – Brzosušiva, jednokomponentna bezbojna impregnacija izrađena na osnovi visokokvalitetnih modificiranih veziva. Primjenjuje se kao izolacijski sloj u sustavu površinske obrade drvnih podloga (parketa) poliuretanskim i drugim lakovima kada se želi zadržati osnovni ton podloge tj. prirodna boja parketa
 • CHROMODEN UNIVERZALNI GEL ZA FUGE – Za zapunjavanje fuga, pora i nedostataka na drvenoj površini. Također se koristi kada se želi zadržati osnovna boja drva.
 • CHROMODEN TRANSPARENT – Poliuretanska, jednokomponentna i transparentna temeljna boja pigmentirana visokokvalitetnim svjetlostalnim pigmentima za transparentno bojanje parketa i drugih drvnih podloga prije nanošenja CHROMODEN lakova za parkete.

CHROMODEN HS LAKOVI ZA PARKETE su lakovi nove generacije s visokim sadržajem suhe tvari i sa smanjenim sadržajem otapala. Upravo iz tog razloga ovi lakovi se nanose u sustavu s jednim slojem manje i na taj način se dobije kvalitetna i dugotrajna zaštita lakiranog parketa. U tom sustavu nudimo lak visokog sjaja, kao i polumat te mat lak za parkete. U Chromoden HS sustavu preporučamo korištenje temeljnih lakova u svrhu što bolje pripreme površine parketa za nanošenje Chromoden HS lakova:

 • CHROMODEN HS 2K PUR TEMELJNI LAK ZA PARKETE – Poliuretanski dvokomponentni bezbojni temeljni lak sa specijalnim dodacima koji omogućava brz sustav obrade parketa jer odlično zapunjava fuge i površinu
 • CHROMODEN HS 1K PUR TEMELJNI LAK ZA PARKETE – jednokomponentni poliuretanski bezbojni temeljni lak s visokim sadržajem suhe tvari i odličnom moći zapunjavanja površine

CHROMODEN AQUA LAKOVI ZA PARKETE su lakovi na bazi poliuretanskih disperzija i cijeli asortiman u potpunosti sadrži SVE proizvode koji su potrebni za pripremu i lakiranje parketa. Ovdje je bitna prednost u odnosu na CHROMODEN I CHROMODEN HS lakove za parkete BRZINA,  izostanak neugodnih mirisa te voda kao sredstvo za pranje alata i eventualno razrjeđivanje laka. Chromos boje i lakovi Vam u svom asortimanu nudi slijedeće proizvode pod imenom Chromoden AQUA:

 • CHROMODEN AQUA tekućina za kitanje
 • CHROMODEN AQUA GEL ZA FUGE
 • CHROMODEN AQUA TEMELJNI lakovi za parkete
  • CHROMODEN AQUA 1K PUR
  • CHROMODEN AQUA AC temeljni lak za parkete
 • CHROMODEN AQUA AC lakovi za parkete – zaštita slabije do srednje opterećenih prostora
 • CHROMODEN AQUA 1K PUR lakovi za parkete – zaštita srednje opterećenih prostora
 • CHROMODEN AQUA 2K PUR lakovi za parkete– zaštita srednje do jače opterećenih prostora

Chromos boje i lakovi nudi potpun sustav dugotrajne zaštite drvnih sportskih podova u Chromoden HS i Chromoden Aqua asortimanu. Obzirom da je sportski pod jedna od najopterećenijih površina gdje se tijekom dana održavaju razni treninzi od gimnastike, košarke, rukometa, odbojke, a nisu isključeni ni plesni tečajevi i natjecanja, kvaliteta površinske zaštite mora biti na vrlo visokoj razini.
Chromoden lakovi za sportske dvorane su proizvodi  koji zadovoljavaju norme DIN 18032 odnosno HRN EN 14904  I EN 13036-4 što znači da karakterizira sposobnost sportskog poda da dozvoljava zakretni pokret sportaša dok istovremeno sprečava nekontrolirano klizanje.

Proizvodi kojima ćemo upotpuniti naš asortiman u 2010 godini su

 • CHROMODEN CARE SREDSTVA za održavanje lakiranih parketa
 • CHROMODEN ULJA ZA PARKETE

Chromos boje i lakovi d.d.