Izolacija ravnih krovova – Otpornost na ekstremne temperature i smrzavanje

HRKorak409.inddViše od sto godina tradicije austrijskog proizvođača bitumenskih i polimerbitumenskih hidroizolacijskih traka Büsscher & Hoffmann, garancija je iznimne kvalitete njihovih proizvoda. Prepoznali su svoju odgovornost u zaštiti našeg zdravlja i prirodnog okoliša. Sam bitumen koji je osnovna sirovina za dobijanje hidroizolacijskih traka je tvar koja je uzeta iz prirode, a u proizvodnji je obogaćena dodacima neškodljivim za okoliš.

Izolacija ravnih krovova
Ravni krovovi su najizloženiji dijelovi zgrade. Mogu se izvoditi kao topli krovovi gdje se termoizolacija nalazi na konstrukciji, a ispod hidroizolacije. U tom konceptu ravnog krova dolazi do velikih temperaturnih razlika i određenog rizika od preranog pucanja hidroizolacije.
HRKorak409.inddKod tzv. inverznog krova, taj rizik je sveden na minimum, jer se termoizolacija postavlja na hidroizolaciju štiteći je od štetnih utjecaja (ekstremnih temperatura, smrzavanja, UV radijacije, …)
U novije vrijeme Büsscher & Hoffmann u ponudi ima hidroizolacijske trake za “ozelenjavanje” ravnih krovova, kako bi okoliš učinili ugodniji oku, te svoje “zelene” sustave preporuča za ugradnju.
Prednost bitumenskih hidroizoacija u odnosu na PVC folije je i u nemogućnosti zbrinjavanja potonjih, te je to razlog zbog kojeg Europa sve više ponovno zagovara bitumenske hidroizolacije.

Büsscher Hoffmann d.o.o.