U interijer s čistom obućom-Zaštitite podove ulaznih prostorija

Ulazni otirači su vrlo važan segment podnih obloga. Pomažu u sprečavanju unosa raznih nečistoća u ulazne prostorije što je i zdravstvena i sigurnosna uloga. Ako se uz to savršeno uklapaju u ambijent, znači da ste učinili dobar izbor u svakom pogledu.

Kod kvalitetnog otirača odstranjena nečistoća ne prodire duboko u strukturu kao što je to slučaj kod četkastih otirača. Na taj vam način ovi otirači omogućavaju jednostavno i uredno održavanje. Idealni su za prostore s intenzivnim prometom kao što su npr. trgovački centri, kolica,a uz kvalitetno i redovito održavanje povećava se i onako dugi vijek otirača. Kako odabrati otirač? Naši kombinirani ulazni otirači su dizajnirani da djelotvorno štite od mogućeg prodiranja raznih nečistoća koje posjetitelji unose u objekt. Na taj način izbjegava se preuranjeno prljanje i uništavanje podova. Kod izbora otirača, moramo obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Izbor ovisi o:

količini prometa:
da li je riječ o frekventnom prometu (oko 500 osoba po danu) ili o intenzivnom (s više od 500 osoba po danu)
lokaciji:
postavljanje otirača u eksterijer ili interijer
namjeni:
upijanje vlage (potpuno ili djelomično upijanje vlage potplatka), struganje (čisti potplatke od nečistoće koja je na njima skupljena ili govorimo samo o brisanju (otklanjanju ostataka i vlage – nečistoća, šljunak) s potplatka
postavljanju:
na pripremljeno udubljenje s ugrađenim okvirom ili na gotovu podlogu s okvirom za sigurno korištenje U našoj ponudi je velik izbor otirača, od kojih ćemo spomenuti dva modela..

HRKorak309_2.indd“Romat” otirači
Izrađeni od visokootpornog polypropilenskog tekstila za odstranjivanje nečistoće, umetnutog u redove aluminijskih profila. Te sekcije su spojene međusobno s polufleksibilnim PVC trakama. Ovaj jedinstven otirač potpuno apsorbira prometnu buku i može se narolati za potrebe čišćenja. Održavanje je vrlo jednostavno. Nečistoća prolazi kroz profile i upada u udubljenje. ROMAT se može narolati bez većih napora. Potrebno ga je usisavati u intervalima koji ovise o intenzitetu prometa i brzini nakupljanja nečistoće. predviđen je za frekventan promet u interijerima za struganje i apsorbiranje vlage. Izrada na mjeru u četiri ponuđene boje (antracite, sivoj, plavo sivoj i sisal boji), te tri ponuđene visine: 12, 17 i 22 mm.

“Dizajn” otirači
Izrađeni su od aluminijskih profila s mogućnošću ubacivanja tri različita umetka za skidanje nečistoće: polyamid tepih, guma i četka. Postoji mogućnost kombiniranja umetaka unutar jednog otirača. Alu sekcije su spojene s mekanim trakama. Gumene trake su položene ispod profila u svrhu smanjenja prometne buke. Maksimalna širina ovih otirača 4000 mm širine, te 2000 mm dubine. održavanje je moguće s usisavačem s obzirom da nečistoća prolazi između profila i upada u rupu, a otirač se može narolati bez većih napora.

Diad konstrukcije d.o.o.