Potraga za parketom – završena u Novoselcu

Raznolikost ponude parketa u DIN-u privlači različite profile kupaca. Oblikujući drvo stvaraju se proizvodi koji objedinjuju prirodnu ljepotu i tehničku sigurnost, a koji odgovaraju individualnim željama kupaca te namjeni prostora. Drveni podovi oduvijek su nezaobilazan dio u opremanju stambenih i poslovnih objekata, a zbog svojih brojnih prednosti parket ostaje dominantna vrsta podnih obloga. Iako se 2008. i 2009. godine zbog nepovoljne ekonomske situacije u Hrvatskoj i Europi smanjila potražnja, a sukladno tome i proizvodnja, za parketom, nema sumnje da će se uzletom građevinskih aktivnosti nastaviti rastući trend potrošnje parketa. Parket od punog drva pouzdan je, trajan i ekološki prihvatljiv proizvod. Kako bi se odgovorilo na upite različitih skupina kupaca te zadržalo konkurentsku prednost, DIN Novoselec razvija proizvode koji odgovaraju gotovo svakoj pojedinoj želji.

Lamel parket – povoljno rješenje za prirodno uređenje interijera
Lamel ili mozaik parket vrhunac popularnosti doživio je u drugoj polovici 20. stoljeća kada je masivno korišten pri opremanju novoizgrađenih stambenih i poslovnih objekata. Polja sastavljena od lamelica lijepe se na mrežicu koja se postavlja na pod. Ovaj način postavljanja vrlo je jednostavan, a pravilnim održavanjem ovakav pod može potrajati nekoliko desetaka godina, budući su lamelice debljine 8 mm pa se mogu višekratno brusiti. Lamel parket još je uvijek vrlo popularan u zapadnoeuropskim zemljama te u masovnoj stanogradnji. Razlog tome je što je to cjenovno najpovoljnija podna obloga od punog drveta. Drvo uz brojne mehaničke, fizičko-kemijske, akustične, termičke, funkcionalne te estetske prednosti daleko nadilazi svojstva proizvoda nastalih lijepljenjem iverice i drugih ploča koji samo izgledom nalikuju drvetu.

Parketne daske – najpoželjniji proizvod
Parketne daske hit su u uređenju interijera. Dugi i široki drveni elementi stvaraju dojam tradicionalnih obiteljskih kuæa, a do izražaja najbolje dolaze u prostorijama veće površine. Masivnost i čvrstoća dasaka znak su profinjenog ukusa stoga ne čudi da su neizostavan dio uređenja modernih interijera, ali i očuvanih ili obnovljenih tradicionalnih kuća i vila. DIN Novoselec proizvodi parketne daske od hrasta do dužine 2.400 mm i širine do 180 mm u četiri klase. Uobičajeno je da se daske slažu kao tzv. seljački pod, ali su zahvaljujući obradi pero-utor mogući i drugi oblici slaganja.

k27-DIN-01-300.jpgDebljina 14 mm – masivni parket nove generacije
Masivni parket klasičan je proizvod DIN-a. Izrađen od jednog komada drva nudi dugotrajnu stabilnost i savršeno podno rješenje. Parket se slaže pero-utor metodom što zahtjeva preciznu i visokokvalitetnu obradu materijala. Već neko vrijeme građevinska industrija traži masivni parket debljine 14 mm. Nekoliko je razloga odstupanja od standardnih 21 ili 22 mm: tanjim parketom lakše se izravnavaju razine prostorija u kojima je parket i u kojima su pločice; zbog manje debljine ovakav parket bolje propušta toplinsku energiju ukoliko se nalazi na podnom grijanju; jeftiniji je, a ima sve kvalitativne odlike parketa uobičajene debljine uključujući i mogućnost višekratnog brušenja. Masivni parket DIN-a, budući je proizveden stručno uz strogu kontrolu kvalitete, zadržava svoja svojstva i uporabnu vrijednost preko 50 godina.

DIN Novoselec d.o.o.