Novogradnja s Remmersom

Novi stadion u Ukrajini
Remmers paropropusni sustavi za premazivanje podova dokazuju velike mogućnosti

14. europsko nogometno prvenstvo održati će se 2012. godine u periodu od 9. lipnja do 1. srpnja u Poljskoj i Ukrajini. Igre europskog prvenstva 2012. održavati će se na četiri poljska i četiri ukrajinska stadiona. U Varšavi, Danzigu, Donetsk, Dnipropetrowsku i Lembergu trebali bi se urediti novi stadioni, a ostali renovirati i proširiti.

Iako je 2012. još daleko u budućnosti, na ovakvom jednom gradilištu radi više od 1000 radnika pod stalnim terminskim pritiskom. Enormne građevinske mjere na svježem betonu moraju biti primijenjene pravovremeno, zaštićene, tako da ne nastanu nikakva oštećenja.

Kod tih profilnih zahtjeva, Remmers paropropusni sustavi za premazivanje podova dokazuju svoje velike mogućnosti. Remmers ima isporuku 27 tona materijala, pretežno Epoxy BS 2000/3000, time da primjenom tog premaza kroz zadržavanje/ostatak vlage u betonu ne nastaju nikakva oštećenja. Taj sustav premaza ne reagira na način, da se stvaraju mjehurići ili da se sloj odvaja, iako je podloga još vlažna. Izolacijski premaz je istovremeno preventivna zaštita za beton, tako da sprječava oštećenja koja bi mogla nastati kasnije, u budućnosti. Na temelju dugotrajne suradnje s  poduzećem nositeljem ovog projekta, tvrtkom ENKA iz Turske, na raspolaganju je bio školovani tim za zaštitu tribina, premazivanje zidova, prolaza, platformi kamera i klupa za igrače. Kod daljnjih radnih zahvata na stadionu, Remmers planira isporuku i drugih specijalnih proizvoda iz svog opsežnog programa za izgradnju sportskih objekata.

HRKorak209.inddNovogradnja je prema internacionalnom UEFA-standardu, biti će to stadion s 5 zvjezdica, a priložene slike pokazuju ambiciozni dizajn. Stadion se nalazi u Parku “Leninskii Komsomol”, točno u centru grada Donetska, rodnom gradu FC Shakhtar i time će novi stadion biti ujedno i novi dom za taj nogometni klub.

Projekt stadiona proveden je iz globalno djelujućeg londonskog ureda, kod kojeg je na referentnoj listi Allianz Arena u Münchenu i novi nacionalni stadion u Pekingu.  Tvrtka Remmers osim Allianz Arene u Münchenu ima još vrijednih referenci u izgradnji sportskih objekata, a za stadion u Ukrajini  Remmers ima nalog za premaz zidova i  površine podova od betona na svim važnim područjima.

Epoxy BS 2000/3000, paropropusni premazi

(1) Procjedna vlaga može dovesti do slabog ili stalnog stvaranja mjehurića. Podovi moraju biti upotrebljivo sanirani.

(2) Ako se primjenjuje Remmers paropropusni sustav premazivanja (Sd-vrijednost < 10 m), procjedna vlaga iz tla moći će ispariti, a odozgo sustav može trpjeti visoka mehanička opterećenja

Visokovrijedno, matirano, pigmentirano vezivo na bazi epoksidne smole koje u vodi emulgira, kao završni premaz za podove i područja zida, za površine koje su izložene mehaničkim i kemijskim opterećenjima s raznovrsnim mogućnostima primjene. Fiziološki nedvojben i također povoljan za unutarnje prostorije.

HRKorak209.inddSvojstva:

 • mat
 • bez mirisa
 • paropropusan
 • mehanički i kemijski opteretiv
 • primjenjiv kao i protuklizni premaz

Primjeri za primjenu:

 • sportske dvorane
 • hale za skladištenje
 • hale za proizvodnju
 • garaže
 • parkirališta
 • balkoni
 • površine koje su u kontaktu s tlom
 • tvornice

ARP d.o.o.