Chromoden Aqua AC-Akril poliuretanski sustav za lakiranje parketa

Chromoden Aqua asortiman je upotpunjen s još jednim novim lakom i temeljom na bazi vodenih disperzija koji pridonose bržem i kvalitetnijem lakiranju parketa u sustavu koji daje kvalitetnu zaštitu. Chromoden Aqua 1K i  2K su  vodeni lakovi na bazi poliuretanske disperzije koje smo do sada imali u asortimanu i ostaju glavni „temelj“ Chromosovog asortimana vodenih lakova za parkete.

HRKorak209.inddDa bi se još više približili našim kupcima, parketarima i izašli im u susret napravili smo nove proizvode u Chromoden Aqua liniji i nazvali ih Chromoden Aqua AC temelj i lak. Namijenjeni su isključivo za slabije i srednje opterećene prostore (stanovi, kućanstva…).

U sustavu

  • Jedan sloj Chromoden Aqua AC temeljnog laka
  • Dva loja Chromoden Aqua AC završnog laka

Lakiranje traje  jedan dan što nije ništa novo za Chromoden Aqua lakove za parkete, ali ima nekoliko prednosti u odnosu na prijašnje sustave. Naime, Chromoden Aqua AC temeljni lak za parkete nije potrebno brusiti ako se nanosi gleterom jer ostavlja površinu parketa dovoljno zaglađenom da postupak poliranja parketa nije potreban. Na taj način je vrijeme lakiranja smanjeno jer nema postupka brušenja temeljnog laka i s time nije potrebno usisavanje iste površine. Također, ako se temelj nanosi gleterom, postupak sušenja temeljnog laka je smanjen s 2 na 1 sat, što također ubrzava proces lakiranja. Ako se Chromoden Aqua AC temeljni lak nanosi valjkom na površinu koja je završno pripremljena s finim brusnim papirom ili mrežicama, također nije potrebno brušenje. Završne lakove koje nanosimo na Chromoden Aqua AC temelj su Chromoden Aqua AC lak i nudimo ih u tri stupnja sjaja; sjajni, polumat i mat. Lakirana površina je tvrda i otporna na habanje i na blaže kemikalije.

Prilikom lakiranja s novim Chromoden Aqua AC lakovima za parkete moguće je kombiniranje i Chromoden Aqua gela, proizvoda koji je već dugo prisutan u našem asortimanu i jako dobro prihvaćen. Također smo predložene sustave testirali u ZAGU (Građevinski Institut u Ljubljani) te dobili odlične rezultate koji dokazuju da smo opet napravili kvalitetan proizvod. Ono što je također važno za nove proizvode u Chromoden Aqua asortimanu je i cijena koja je prihvatljivija nego dosadašnji lakovi iz našeg asortimana.

Dakle, napravili smo proizvode koji u preporučenom sustavu omogućuju brzo, jeftino i kvalitetno lakiranje parketa na obostrano zadovoljstvo. Upravo tim lakovima nudimo proizvode koji imaju slijedeća svojstva:

  • Visoku tvrdoću
  • Dugotrajnost
  • Lijep izgled polakirane površine
  • Otpornost na kemikalije i vodu

Chromos boje i lakovi d.d.