Jednostavan dizajn za sjajan izgled

Obnovljen pod restorana »Ivanićanka« s Remmers sustavom epoksi podova
U samom centru Ivanić Grada poduzeće KONAT d.o.o., vlasnik restorana „Ivanićanka“, prilikom renoviranja restorana odlučio je obnoviti podove. Naime, postojeća obloga podova bila je od prirodnog kamena, fino poroznog sa uskim fugama, koji je bio prljav i dotrajao i kao jedino moguće rješenje obnove bilo je da se postojeći pod presvuče tankoslojnim epoksi dekorativnim podom. Rješenja poput brušenja i naknadnog poliranja ili vađenja kamenih ploča, te postave novih nisu bila prihvatljiva jer izuzetno poskupljuju investiciju.

Neupitno ostaje pri tome, praktična prednost ove vrste podova u usporedbi s podovima koji se postavljaju lijepljenjem. Remmers sustavi dekorativnih epoksi podova su opteretivi, dugotrajni, bez fuga, a time i lagani za održavanje i higijenu, što investitoru pruža visoku sigurnost.

Između nekoliko tvrtki koje se bave izvođenjem epoksi podova, vlasnik restorana odabrao je REMMERS SISTEM poda kojeg za Republiku Hrvatsku zastupa ARP d.o.o. iz Sv. Ivana Zeline. Radove je izvodio certificirani  izvođač za Remmers sistem epoksi  podova, ALFA GRADNJA iz Sibinja.

Stanje problema

Veliki problem stvarala je voda koja je za vrijeme kišnih dana prodirala s terase u prostor restorana, te prouzročila vlaženje i odvajanje kamenih ploča od podloge. Prije same izvedbe podova pristupilo se izolaciji terase s Remmers sustavom mineralne elastične izolacije. Vlažne ploče i ploče koje su se odvojile od podloge su demontirane i nadomještene s epoksidnim mortom debljine od 1-9 cm. Razlike u visinama između podova prostora restorana i kuhinje također su nadomještene  epoksidnim mortom. Ulazno stubište je izvedeno na isti način, s time da je puno zahtjevnija obrada čela i sokla, te popravci rubova gazišta stepenica. Nakon pripreme podloge i dijamantnog brušenja pristupilo se daljnjoj nadgradnji epoksi sustava temeljnim premazom, egalizirajućim slojem, samonivelirajućim slojem u RAL tonu 1015 po odabiru investitora s djelomičnim posipavanjem čipsa za dekoraciju, te završno lakiranje (sjaj) saUV zaštitnim lakom na bazi poliuretana.

Izgradnja podnog sustava( restoran 520 m2, kuhinja 40 m2, stubište 110 m2, hodnik 70 m2, WC 40 m2)

  • Postojeća podna obloga od prirodnog kamena
  • Priprema podloge – nadopuna epoksi mortom 1-9 cm na mjestima vlagom opterećenih i demontiranih kamenih ploča
  • Dijamantno brušenje
  • Temeljni premaz s Remmers G&M Harz
  • Egalizirajući sloj s Remmers G&M Harz i dodatkom kvarcnog pijeska 01-03
  • Samonivelirajući sloj Remmers Epoxy OS Color RAL 1015 sa dodatkom kvarcnog brašna Remmers Selectmix SBL
  • Djelomični posip čipsa za dekoraciju
  • Završno lakiranje (sjaj) s Remmers Epoxyflex UV zaštitnim lakom

 ARP d.o.o.