Podcijenjeni elementi sobnog dizajna

Rubne lajsne ispunjavaju najvažniju funkciju: one su spojni element između zida i podne obloge. Time štite zid pri čišćenju sobe, pokrivaju neravnine podova i prilagođavaju se neravnim zidovima. Različite lajsne, kao C60 i S66 proizvođača Döllken, daju kupcu veliku slobodu izbora velikog raspona dizajna ispunjavanjem prostora na spoju podnih obloga i zidova. Rubne lajsne često nude nedovoljno iskorištene mogućnosti stavljanja završnog “štiha” dizajna u sobama. Različite lajsne kao C60 i S66 opće poznatog proizvođača Döllken-Weimar, daju kupcu veliku slobodu izbora velikog raspona dizajna ispunjavanjem prostora na spoju podnih obloga i zidova.

k25-diad-s1-230.jpgSvaki čovjek ima različite preferencije i ideje. Stoga, svaki stan izgleda drugačije. Zamislite samo mnoštvo podnih obloga: drvo, laminat, tekstil, keramika ili fleksibilna obloga isto tako kao i širok raspon boja i tekstura. U osnovi, postoji nešto za svačiji ukus i oduševljenje za najmanji detalj. Međutim, jedno područje često nije dovoljno iskorišteno: dizajn s rubnim lajsnama. To je detalj dekoracije sobe gdje se nalaze jednostavna standardna rješenja iako na tim mjestima postoji bezbroj mogućih kreativnih ideja.

k25-diad-s2-300.jpgPočetna točka je naravno izbor podne obloge. Zatim treba ustanoviti: da li su sobe malo ili bogato opremljene? Da li u njima borave mlađi ili stariji ljudi s konzervativnim ili modernijim idejama za opremanje? Da li je riječ o staroj ili novijoj zgradi i da li rubne lajsne trebaju ispunjavati i dodatne funkcije?

Samo nakon odgovora na ta pitanja možemo izvršiti pravilan izbor rubnih lajsni. Dizajn podnih obloga i rubnih lajsni mora se slagati. Rubne lajsne od Döllken-Weimara, kao C60 za fleksibilne podne obloge ili TS60 za tepihe, nude široki izbor mogućnosti od diskretnih boja do jakih kontrasta.

Rubne lajsne ispunjavaju najvažniju funkciju: one su spojni element između zida i podne obloge. Time štite zid pri čišćenju sobe, pokrivaju neravnine podova i prilagođavaju se neravnim zidovima. Na taj način kreiraju harmoniju prijelaza s poda na zid. Potrebno je mnogo vještine za pravilan izbor rubnih lajsni jer loš izbor može pokvariti vizualno dopadljiv dizajn sobe. Rubne lajsne tvrtke Döllken osiguravaju idealan dizajn sobe za svačiji ukus.

Diad konstrukcije d.o.o.