Kako prepoznati kvalitetu

U promociji vlastitog proizvoda najveći broj tvrtki ističe njegovu kvalitetu. Kvaliteta je ono što kupac traži i plaća, a dobavljač nastoji zadovoljiti. U uvjetima globalnog gospodarstva kvaliteta je „ono nešto“ čime možemo postati prepoznatljivi i na račun čega možemo prodati i naplatiti svoju robu. Upravo je zbog toga riječ „kvaliteta“ postala sveprisutna i sve tvrtke, na kreativan ili manje kreativan način, nastoje uvjeriti kupca da je baš njihov proizvod KVALITETAN.

k25-din-s-300.jpgNa tržištu danas postoji niz standarda, propisa i oznaka koji, na neki način, jamče za proizvod. Proizvod mora zadovoljiti određene mjere i kvalitativne zahtjeve kako bi u moru sličnih proizvoda mogao nositi znak kvalitete koji ga ipak svrstava među „prvi izbor“ kod kupca.

Kvaliteta DIN Novoselca

Drvna industrija Novoselec je već više od 50 godina sinonim za pouzdan i vrhunski parket. Mnogo je čimbenika koji utječu na kvalitetu finalnog proizvoda  – od prirodnih odlika domaće drvne sirovine do specifičnih, desetljećima razvijanih i akumuliranih, znanja i vještina (metode termičke obrade, preciznost za savršeno „utor-pero“ prianjanje, pažljivo klasiranje, skladištenje i kontrola gotovog proizvoda). Cilj je stvoriti proizvod koji svojim svojstvima i značajkama zadovoljava potrebe korisnika. Uz to, DIN kod svojih kupaca uživa imidž pouzdanog partnera koji poštuje sve ugovorene obaveze te pruža savjetodavne usluge.

FEP i RealWood

DIN je među prvima u regiji postao članicom FEP-a (Europskog udruženja proizvođača parketa) te si osigurao poslovnu i lobističku  potporu i olakšao suradnju s najvećim europskim tvrtkama. Kao član FEP-a, DIN je smatrao svojom obavezom da ispuni propisane kriterije i stekne pravo na korištenje Real Wood znaka kvalitete kojeg imaju najprestižniji europski proizvođači parketa, a koji kupcima jamči proizvod od pravog drveta. RealWood kampanja potrošačima ukazuje na ekološke aspekte korištenja proizvoda od drva budući zamjenjuje umjetne materijale, potiče pošumljavanje te je u potpunosti pogodan za recikliranje. Uz to, drveni podovi su znak stila, a uvijek su u trendu; izdržljivi su i dugotrajni te ugodni i prirodni.

CE oznaka i ISO standard

Parket DIN-a obilježen je i oznakom CE kojom se kontrolira porijeklo i promet robe u zemljama članicama EU. Ova „europska sukladnost“ pokazuje da proizvod zadovoljava bitne zahtjeve sigurnosti, zaštite zdravlja i života ljudi, zaštite imovine, okoliša te zaštite javnog interesa propisanih EU smjernicama.
Ako se vratimo na početak priče o kvaliteti i njenom dokazivanju, ne možemo zaobići najprihvaćeniji međunarodni standard ISO. DIN je među prvima u Hrvatskoj uskladio i certificirao sustav upravljanja kvalitetom s normom ISO 9001:2008 što je najnovija poboljšana verzija standarda ISO 9001. Time je DIN dokazao da svoje poslovne procese, kao i odnose s kupcima, dobavljačima i zaposlenicima provodi sukladno deklariranoj politici i ciljevima kvalitete.

DIN Novoselec d.o.o.