Kako i zašto ugraditi protuprovalna vrata?

Život u gradu osim niza pogodnosti ima i svoju tamnu stranu. Otuđenje, gužve, nezaposlenost, sve to pogoduje širenju kriminala i povećanoj ugroženosti imovine građana. Danas se i mi u Hrvatskoj susrećemo s problemima s kojima se razvijeni dio svijeta susreo davno prije. Stoga je kod građana narasla spoznaja o potrebi zaštite imovine, prije svega stana ili kuće u kojoj živimo, jer je osjećaj sigurnosti u vlastitom domu vrlo bitan za svakog pojedinca.

k25-mitra-s-230.jpgS obzirom na povećanu ponudu protuprovalnih vrata na našem tržištu u zadnjih nekoliko godina, u taj posao je uključen niz tvrtki čija osnovna djelatnost nema veze s problemom protuprovale. Osnovni motiv takvih tvrtki je ostvarenje brze zarade, a to se najlakše postiže prodajom jeftinih, ali tehnički nedovoljno sigurnih vrata. Ugradnju takvih vrata obično obavlja neovlašteno i neiskusno osoblje što dovodi vrlo brzo do problema s vratima i dodatnih troškova za vlasnika stana.

Ovaj problem prepoznali su svi koji se profesionalno bave protuprovalnom zaštitom tako da je i MUP osnovao Centar za prevenciju gdje se građani mogu besplatno posavjetovati sa stručnim osobama prije nego krenu u kupnju.

Kod odabira protuprovalnih vrata obratite pozornost na sljedeće:

  • ugrađena vrata trebaju imati certifikat o kvaliteti važeći za Hrvatsku i EU (često se nude certifikati za tržišta koja imaju niže građevinske standarde od naših)
  • ugradnju vrata treba obaviti tvrtka ovlaštena za ugradnju tehničke zaštite
  • obratite pozornost na to da jamstvo pokriva i proizvod i ugradnju, jer jedino tada možete biti sigurni da ćete realizirati jamstvo u slučaju potrebe.

Tvrtka MITRA TRADE d.o.o. iz Zagreba jedna je od vodećih na području isporuke i ugradnje kvalitetnih protuprovalnih vrata. Iskusno i ljubazno osoblje pružit će vam besplatan pregled vašeg objekta i savjet kako se zaštititi. U slučaju kupnje vrata imate jamstvo 36 mjeseci na proizvod i uslugu kao i uslugu intervencije od 0-24 sata u slučaju bilo kakvih problema s vratima. U slučaju da želite ugraditi dodatnu alarmnu opremu djelatnici MITRA TRADE će vam ponuditi u suradnji sa svojim kooperantima optimalno i pouzdano rješenje.

PROTUPROVALNA VRATA – Kako ih izabrati?

  1. Obratite se tvrtkama s ovlaštenjem za ugradnju tehničke zaštite jer su takve tvrtke pod kontrolom MUP-a. Kod izbora osoblja takve tvrtke moraju provoditi provjeru pouzdanosti i stručnosti djelatnika.
  2. Provjerite podrijetlo robe koja se nudi. Tržište je preplavljeno vratima i bravama anonimnih proizvođača  koje ne zadovoljavaju osnovne kriterije protuprovalnosti. Kod protuprovalne opreme prije svega kupujete SIGURNOST, nemojte da vas zavede samo privlačan izgled proizvoda i agresivna reklama. Provjerite preko INTERNETA o kakvom se proizvođaču radi.
  3. Ne prihvaćajte da vam protuprovalna vrata i brave montiraju samozvani majstori koji vam neće moći dati jamstvo. Posljedice neispravnih montaža i loše kvalitete opreme plaćat ćete u budućnosti Vi.
  4. Ne gledajte samo na cijenu. Jeftin proizvod sasvim sigurno ne zadovoljava tehničke kriterije protuprovalnosti. Kupili ste ILUZIJU sigurnosti, a kasnije se to plaća vrlo skupo.

Kod protuprovalnih vrata montaža kod koje se dovratak za zid učvršćuje vijcima nije dostatna za mehaničku čvrstoću vrata. Potrebno je vezu dovratka i zida učiniti dovoljno čvrstom. To se postiže tako da se u zid učvrste metalne šipke debljine barem 10 mm, a na njih se vari metalni dovratak. Problemi koji se mogu pojaviti tijekom korištenja protuprovalnih vrata uglavnom su posljedica loše obavljene montaže, a majstori koji su loše montirali vrata krivnju prebacuju na kvalitetu ugrađenih proizvoda.

Poželjno je povremeno (svakih 2-3 godine) pozvati ovlašteni servis da obavi kontrolni pregled, podmaže pokretne dijelove i provjeri stanje vrata ili brave.Tvrtka MITRA TRADE nudi vam kompletnu uslugu od projektiranja i izbora zaštitne opreme, isporuke i ugradnje te održavanje u jamstvenom i izvanjamstvenom roku. Osim ovih usluga tvrtka MITRA TRADE ima organizirano dežurstvo od 0-24 sata za hitne intervencije.

Mitra trade d.o.o.