HTC Superfloor -betonski pod

Betonski podovi današnjice zaslužuju veću pažnju od samog hodanja. Htc Superfloor je zahvalan pod koji nudi mnoge prednosti završne podne obloge. Nekad prljav, siv pod postaje briljantan, lako održavan, trajan i prihvatljiv za okolinu. Činjenica da je beton trajan materijal spoznata je već tisućama godina. Drevni tragovi tog materijala datiraju prije 7000 godina, iz doba rimskog carstva kada je izgrađen Panteon. Unatoč tom otkriću znanje u izradi betona bilo je zaboravljeno. Concretum(lat.) otkriven je ponovo u 17. stoljeću  i postaje najvažniji konstrukcijski materijal našeg vremena, sinonim za čvrstoću i izdržljivost.

k25-dulex-s1-230.jpgHtc Superfloor je revolucionarni podni koncept s tehnikom koja beton ne čini samo čvrstim već i jako opteretivim. Tehnika je jednostavna i domišljata. Htc Superfloor nastaje brušenjem i poliranjem betonskih podloga, Htc strojevima i dijamantnim alatima. Time se odstranjuje cementno mlijeko te njegovim uklanjanjem nastaje čvršći, trajniji, sjajniji i ljepši pod. Pod je važan dio svakidašnjeg života kako u industrijskim prostorima tako i u privatnim rezidencijama. Osim lijepog i privlačnog izgleda mora zadovoljiti i funkcionalnost. To je jedan od razloga zbog čega se toliko voli Htc Superfloor. Sjajna betonska površina koja je estetski doživljaj ugođaja donosi korisniku mnogo beneficija.

k25-dulex-s2-230.jpgČVRST POD, ČVRSTA PODLOGA

Htc Superfloor je ekstremno ekonomična opcija za sve tipove poslovnih aktivnosti. Uspoređujući ga s tradicionalnim metodama betonskih podova ili epoxydom, Htc Superfloor je nepobjedivo trajan. Procesiran konstrukcijski beton ima neograničen životni vijek koji građevinu čini trajnom. Početno ulaganje je jednako ili manje od tradicionalnih podnih solucija, dok održavanje i dugotrajnost Htc Superfloora čine ga unosnom investicijom (troškovi ciklusa su manji 60% nego kod tradicionalnog poda).

Beton se sastoji od prirodnih materijala. Premazi koji se nanose na njega obično su štetni za okoliš. Htc Superfloor je dostupan u četiri koncepta – Platinum, Gold, Silver i Bronze. Razlika je u završnoj obradi koja ide od mat površine pa sve do potpunog sjaja. Zajedničke su im funkcionalne, ekonomične, estetične i ekološke karakteristike. Impregnacija Htc Superfloor ili bojenje vrši se tako da podloga ne mijenja strukturu i kvalitetu. Pod se može obojati bez vidljivih spojeva, a moguće je npr. otisnuti na njega logo tvrtke. Prilikom vožnje automobila po takvom podu ne ostaju tragovi guma.  Statička mjerenja pokazala su da takav pod podliježe standardima elektroprovodljivosti SS-EN 61340–5-1, dok ESD cipele na njemu ne proizvode elektricitet.

Htc Superfloor je moguće izvesti u nekoliko dodatnih mogućnosti i varijanti koje nadopunjuju njegovu estetsku komponentu; Durotopping i Durograin.

Durotopping je pod kojim se dobije jednoličnija struktura nalik terazzu. Dostupan je u deset boja, a nanosi se od 6mm pa do 30mm, različitim granulatom u raznim bojama i veličinama.

Durograin je materijal koji dolazi sa sitnim granulatom te daje najjednoličniju strukturu podne površine. Dolazi u četiri boje.

Dulex d.o.o.