Kolekcija Kaindl TWO

Kaindl, Salzburg ponovo je u svijetu inovativnosti za korak ispred. Nova podna obloga stiže na tržište iz Kaindla kao pod furnirane površine s nosivom bazom HDF-a (High Density Fibre), istovjetne kao i kod laminatnog poda. Nova podna obloga odlikuje se furniranom površinom od pravog prirodnog furnira debljine 0,6 mm na podlozi HDF ploče Aquastop Super E0, u dimenziji 1380 x 116 x 10,5 mm, u profilu Kaindl Loc, klase 31.

Proizvodnja ovog poda zasnovana je na tehnologiji furniranja površine HDF ploče te na završnom lakiranju površine furnira bojom i lakovima bez ikakvih otapala uz UV tehnologiju stvrdnjavanja laka. Lakiranje se temelji na najsuvremenijoj nanotehnologiji s kojom se postiže vrlo velika otpornost površinskog sloja na habanje, a istovremeno osigurava se visoka postojanost boja u eksploataciji poda. Tehnologija izrade ove vrste podne obloge omogućuje i da se na pravom prirodnom furniru uz pomoć vrhunskog fototiska (Single-Pass-Inkjet) mogu izraditi uzorci i boje svih mogućih oblika, pa čak i imitacije furnira nekog drugog drvnog sortimenta, a k tome još dobiti i tisak fotografije ili logotipa tvrtke, prema želji. Podna obloga Kaindl TWO je uz 20 godišnju garanciju. Zahvaljujući gore iznesenim posebnostima Kaindl kao prvi i trenutačno jedini proizvođač uspijeva podne obloge individualizirati točno prema željama kupaca i brzo reagirati na aktualne trendove. U ekološkom smislu Kaindl je prepoznao da se resursi iz kojih se proizvode podne obloge ne mogu neograničeno trošiti te se odlučio na proizvodnju ove vrste podne obloge, gdje od jednog trupca bilo koje vrste drva može nastati oko 4000 m2 podnih obloga Kaindl TWO s već spomenutim slojem od 0,6 mm furnirske površine. Tako je dobivena gotovo 10 puta veća površina u usporedbi s tradicionalnim višeslojnim parketima i 40 puta veća u usporedbi s masivnim parketom. Trajnoj zaštiti okoliša u ovom primjeru proizvodnje nove podne obloge Kaindl pridonosi i time što su svi proizvodi dugotrajni i mogu se u potpunosti reciklirati na kraju svog životnog vijeka ili prilikom izmjene istog.

k023-kaindl-01-300.gifNa hrvatskom tržištu podna obloga Kaindl TWO pojaviti će se ubrzo nakon izlaganja na Ambienti 2008. na ZV u pav. br. 7, sredinom listopada, gdje će publika i kupci moći vidjeti navedeni pod već ugrađen na štandu ali vidjeti i uzorke u već pristiglih 7 modela linije Classic na europskom tržištu.

Kaindl TWO oduševiti će svakog svojim posebno plemenitim izgledom, stabilnog je oblika, otporan na trošenje i dugovječan je. Kratko rečeno: izdržljiv kao gotovi parket. Dizajnerske linije koje slijede iz proizvodnje, a iza već navedenog Classic su: Blended – s elegantnom prugastom vizurom, Limited – potpuno ekskluzivna linija s uzorcima vrlo rijetkih vrsta drva, te linija Custom, koja zahvaljujući patentiranom postupku digitalnog tiska, omogućuje ostvarivanje individualnih dizajnerskih želja.

Cjelokupna proizvodnja Kaindl TWO proizlazi iz upravo novoizgrađene tvornice Kaindl Floor Factory u Salzburgu gdje će se sa svega 40 zaposlenih proizvoditi godišnje 4 milijuna m2 ove podne obloge, a sama investicija iznosila je 22 milijuna Eura. Ugrađenim kapacitetom, učešće ove nove tvornice biti će 15% vrijednosti ukupnog Kaindlovog prihoda.

M. Kaindl Holzindustrie