Ceresit FT101: nezamjenljivi alat

Flextec® je nova, patentirana Henkelova tehnološka platforma za izradu korisnicima prilagođenih i okolišu neškodljivih ljepila i brtvila.

Ova tehnologija zasniva se na posebnim polimerima koji omogućuju ciljano prilagođavanje tehničkih svojstava ljepila i brtvila, kao što su trenutno prianjanje (Instant Tack) i elastičnost.Najveće prednosti proizvoda baziranih na Flextec®-rješenjima su iznimna radna svojstva u kombinaciji s velikom snagom i fleksibilnošću, te istovremeno kompatibilnost sa svim najčešće korištenim podlogama, neškodljivost za zdravlje i jednostavnost uporabe.

Jedan od proizvoda baziranih na Flextec®-tehnologiji – Ceresit FT101 – odnedavno se nalazi u Henkelovoj ponudi i na hrvatskom tržištu.Ceresit FT101 je masa za brtvljenje koja pokriva 3 različita područja primjene – brtvljenje – lijepljenje – ispunjavanje – u jednom jedinstvenom proizvodu. Zahvaljujući Flextec®-tehnologiji na kojoj se zasniva, prednosti Ceresita FT101 su brojne:

– primjena je moguća na gotovo svim materijalima
– prikladan je za unutarnju i vanjsku primjenu, te mokre podloge
– može se obojati
– ima visoku početnu snagu prianjanja
– odlikuje ga izvrsna mehanička otpornost
– otporan je na UV i vremenske uvjete
– lako se istiskuje čak i pri niskim temperaturama
– ne sadrži otapala, neškodljiv za zdravlje i okoliš

U priloženoj tablici prikazana je usporedba osobina Ceresita FT101 i masa za brtvljenje na bazi MS polimera, poliuretana, silikona i akrila:

S obzirom na navedena izuzetna svojstva, primjena Ceresita FT101 vrlo je široka i univerzalna.

Tako ga je, primjerice, moguće koristiti za razna unutarnja brtvljenja (brtvljenje prozora, spojeva različitih materijala, npr. drvo/keramičke pločice, drvo/žbuka i dr.; brtvljenje stepenica; fugiranje kamena i dr.), vanjska brtvljenja, kao što su brtvljenja spojeva betona, odvodnih i drugih cijevi, krovova (metal/crijep), podnih spojeva, „radnih“ spojeva (npr. aluminij/cigla) i dr..

Osim toga, FT101 vrlo je prikladan i tamo gdje je potrebno elastično lijepljenje, primjerice kod lijepljenja PVC ploča, „Wedi“ ploča, ogledala, izoliranih ploča, dekorativnih elemenata, električnih prekidača i slično.

Također, FT101 može se primjenjivati i prilikom ispunjavanja različitih vanjskih i unutarnjih pukotina i diletacija.

Ceresit FT101 proizvod je koji, zahvaljujući svojoj svestranosti primjene, predstavlja univerzalno rješenje za različite skupine profesionalaca – zidare, krovopolagače, podopolagače, stolare, vodoinstalatere, električare…- ali i za kućne („uradi sam“) majstore. Za sve njih, bez obzira trebaju li obaviti posao brtvljenja, lijepljenja ili ispunjavanja, Ceresit FT101 je od sada nezamjenjivi alat.

Ceresit FT101 dostupan je u dvije boje, bijeloj i sivoj, u pakiranju od 280ml (kartuša).

 

Henkel Croatia d.o.o.