Sika primer MB

Trajno dobar pod mora biti izveden kao sistem, a za to vam treba čvrsta i pouzdana podloga

Drvo je prirodni materijal, te ga ne možemo polagati u okolnostima kada nama najviše odgovara, jer će ono reagirati, te ćemo se suočiti s reklamacijom. Glavni uzrok reklamacija, uvijek je isti – vlaga. Prisutna je u temeljima, nosivoj ploči, u estrihu ili u zidovima.

sika-1.jpgU najvećem broju slučajeva, vlaga se unosi u prostor prevelikom količinom vode u cementnim mješavinama od kojih se izrađuje podloga. Zbog upijanja vlage nastaju snažna mehanička opterećenja parketa, koja se evidentiraju na najslabijoj točki ugrađenog sustava. Tako u slučajevima sipastog ili vlažnog estriha može doći do rušenja spoja u vezivnom sloju. Površinski vlažan ili »nestabilan« estrih može utjecati na vezivanje ljepila tijekom njegovog stvrdnjavanja i na konačnu kvalitetu radova. Čak i tamo gdje je estrih čvrst, položen parket će se zbog vlage odvojiti. Može se dogoditi i da estrih radi napetosti u drvu izgubi mehaničku čvrstoću te dolazi do pucanja ili odvajanja od podloge.

k20-sika-sl-450-300.jpgIz gore navedenih razloga, radi eliminiranja navedenih problema, preporučujemo koristiti »Sika primer MB« 2-komponentni epoksidni temeljni premaz i regulator vlage u kombinaciji sa SikaBond ljepilima za lijepljenje drvenih podova  na različite podloge.

Prednosti Sika primer MB:
– bez otapala
– jednostavno za upotrebu
– univerzalno
– dobra penetracija, upojnost
– spososbnost učvršćivanja podloge
– smanjuje vrijeme sušenja estriha
– smanjuje potrošnju ljepila

Sika Croatia d.o.o.