Thomsit  – tehnologija podopolagaštva

Tehnologija polaganja podnih obloga je zahtjevan posao sastavljen iz elemenata-faza rada koji zajedno čine kompletan sistem. Svaka faza rada nosi svoje zakonitosti i pravila koje valja poštivati i pridržavati ih se kako bi se ostvario konačan cilj, a to je adekvatno i funkcionalno položena podna obloga.

Thomsit je profesionalna robna marka koju čine grupe proizvoda primjerenih za svaku fazu rada, a svojom kvalitetom i širinom proizvoda zadovoljava kriterije polaganja podnih obloga u komercijalnoj i javnoj primjeni.

Untitled-1.jpgGledajući kroz elemente – faze rada polaganja podnih obloga,Thomsit objedinjuje sljedeće grupe proizvoda:

Priprema podloge

Thomsit R 777/R 760/R766/R755/R726/R727/RS 88/SE 93
Služe za saniranje rupa i pukotina na starim podlogama, za impregniranje podloga bez obzira radilo se o novogradnji ili starim podlogama, upojnim odnosno neupojnim.
U doba brze izgradnje bilo stambenih, poslovnih, turističkih objekata često se nailazi na problem zadržane vlage u podlozi koja remeti dinamiku i onemogućava polaganje podnih obloga i na taj način utječe na završetak i upotrebu objekata.

Preporuka:
Thomsit R 755 epoksidna membrana upravo omogućuje rješavanje navedenog problema. Svojim karakteristikama: 2-komponentna, bez otapala, površinska membrana do 6% CM zadržne vlage u podlozi, osigurava kvalitetnu pripremu podloge kao osnovicu za niveliranje i u konačnici lijepljenje podne obloge.

Izravnavanje podloge

Thomsit DA/DD/DH maxi/FA 97
Neravnine na površinskom dijelu podloge utječu na lijepljenje podne obloge, te se prenose na podnu oblogu i narušavaju njezina svojstva, funkcionalnosti i estetski izgled. No i svaka podna obloga isto tako ima svoje zakonitosti polaganja odnosno lijepljenja na podlogu.
S tim u svezi potrebno je prema  podnoj oblozi odabrati i adekvatnu masu za izravnavanje.
Thomsit grupa proizvoda koju čine mase za izravnavanje primjerene su različitim vrstama podnih obloga bez obzira radilo se o tekstilnim, PVC, linoleum ili parketnim podnim oblogama, a mogu se koristiti u slojevima od 0,5 – 30 mm debljine.

Preporuka:
Thomsit DH Maxi masa za izravnavanje prvenstveno je namijenjena za izravnavanje podloge prije lijepljenja parketa zbog svojih odličnih karakteristika: debljina niveliranja 3-30 mm u jednom radnom koraku; obogaćena mikroarmirajućim vlaknima visokom tlačnom čvrstoćom 30 N/mm2, primjerena za sisteme s podnim grijanjem na upojnim ili neupojnim podlogama koristeći adekvatan prednamaz Thomsit R777 / Thomsit R 760 / Thomsit R 766

Lijepljenje podnih obloga

Thomsit P 618/P600/P625/P630/UK400/K188E/L240D/T440/T425/R710
Thomsit u ovoj skupini proizvoda objedinjava univerzalna i specijalna ljepila namijenjena  svakoj vrsti  i tipu podne obloge.
Za svaku podnu oblogu postoji više vrsta ljepila ovisno o tipu i namjeni podne obloge. Primjerice za polaganje parketa, Thomsit unutar svog sistema sadrži slijedeća ljepila: P 618, P 600, P 625, P 630.

Preporuka za lijepljenje parketa:
Thomsit P 600 je ljepilo na bazi otapala, visoke početne snage lijepljenja, za masivni, lamel, gotovi dvoslojni i troslojni parket, primjenjivo na sistemima sa podnim grijanjem.

Preporuka za lijepljenje PVC-a:
U domeni lijepljenja PVC-a izdvajamo Thomsit K 188 E –specijalno ljepilo bez otapala, otporno na kotačiće namještaja, mogućnosti lijepljenja PVC na PVC i primjenjivo kod sistema s podnim grijanjem.

Preporuka za fiksiranje tekstilne podne obloge:
Thomsit T 425 protuklizni premaz posebice primjeren u sistemu polaganja tekstilnih podnih obloga u pločama i rolama na „kompjuterskim“ podovima.

Unatoč kvalitetnoj izvedbi posla mogu se pojaviti bitni nedostaci pa često puta i nepopravljiva šteta. Razlog: Nepoštivanje sistema!

Stručnjaci za podne obloge preporučuju rad unutar zadanog sistema, koristeći temeljni premaz za pripremu podloge, masu za izravnavanje podloge i prikladno ljepilo za podnu oblogu od istog proizvođača.

Obratite se s povjerenjem…

Henkel Croatia d.o.o.