Eksplozija dizajna i boja

Maltzahn carpets GmbH brzo je ostvario vodeći položaj na polju dizajna tekstilnih pokrova izrađujući visoko kvalitetne kitnjaste pokrove podova, sagove i pločice po narudžbi.  Boja i dizajn, skupa sa izuzetnim umijećem, središnja su točka njihove izrade sagova.  Na taj način, uz svoju čistu korisničku vrijednost koja je ostvarena maksimalnim rasponom dizajna, velikom fleksibilnošću, individualizmom i kreativnošću dizajn podova dobiva i svoju emotivnu stranu, što zajedno sa suvremenom izradom i završnim postupcima znači da Maltzahn carpets GmbH predstavlja respektabilnog partnera u ovoj branši. Inventivna tehnologija jet tiskanja upotrebljava se za izradu čak i manjih površina od 30 m2.,  što omogućuje pojedinačni dizajn za manje, ali i kombinacije za veće podne prostore. Slobodnim odabirom boja i uzoraka za pojedinačne sagove, moguće je proširiti njihovu međusobnu kombinaciju. Brzina izrade sagova važna je osobina ove djelatnosti jer novi postupak tiskanja znači da normalno vrijeme za čekanje proizvoda po narudžbi više nije potrebno.  Izrada podliježe strogoj kontroli koja ima za cilj osigurati vrhunsku kvalitetu. Suvremeni sustav izrade i ekipa kvalificiranih tekstilnih radnika održavaju standard kvalitete koju, među ostalim, podupire certifikat ISO 9001:2000.

SIEGER DESIGN

Pečat izvanrednom dizajnu Maltzehn carpets sagova doprinjela je agencija Sieger design koja se bavi industrijskim dizajnom, arhitekturom te grafičkim dizajnom. Gaje dugogodišnje partnerstvo sa svojim korisnicima, među kojima su Alape, Dornbracht, Duravit i WMF. Agencija je odlikovana s nekoliko državnih i međunarodnih nagrada, uključujući DDC dizajn nagradu i AIT nagradu za inovacije.

k-18-maltzahn-2-250.gifVisoko kvalitetna pređa i materijali čine osnovu za sve Maltzahn podne pokrove i sagove. Zbirka uvijenih i ravnih  vlakana i pređe sa ugasitim ili sjajnim petljama  kao i Frise i Saxony samt koriste se za izradu kitnjastih sagova. Izrada se temelji na dugotrajnosti oblika, boje i primjene. Ovi postupci koriste tehnologiju jet tiskanja koja osigurava visoko kvalitetne i krajnje postojane rezultate. Dojmljiv stroj za tiskanje  širok pet metara sa visoko usavršenom tehnologijom zahtijeva veliku stručnost i tehničku vještinu. Profesionalna ekipa izrađuje svaki dizajn posebno sa visokim stručnim znanjem i predanošću za detalje. Tehnologija jet tiskanja ima mogućnost tiskanja do osam boja istovremeno.  Pored izbora boja i uzoraka, dizajni  sagova se pojedinačno izrađuju i spremni su za isporuku u roku od samo pet radnih dana.

Eksplozija dizajna sastoji se od  nekoliko uzoraka i motiva iz raznih kulturoloških grupa i razdoblja te pretvara prostirače i sagove u prava umjetnička djela. Dizajni se dijele po skupinama te se mogu međusobno kombinirati.  Pojedinačni kao i pejzažni sagovi mogu se kreirati posebno. Neki od dizajna nalik su zidnom slikanju, drugi izgledaju kao fotografije, dok su neki slični umjetničkim skicama koje uključuju ukrase, stvorenja, grafičke elemente i prostrane krajolike (što je vidljivo iz popratnih fotografija). Skupine dizajna mogu se međusobno kombinirati. Boje znatno utječu na izgled dizajna. Ovaj široki raspon mogućih kreacija pruža slobodu bez koje individualnost ne bi mogla postojati.

Mogućnosti kombinacija vrlo su raznolike te na taj način pružaju razne mogućnosti za osobni dizajn. Vodič za odabir boja može se koristiti ne samo za dizajniranje sagova, već i kao preporuka za odabir zidnih boja i raznih detalja u prostorijama.

Maltzahn carpets GmbH