Kapilarni sustav za zaštitu od vode – Radmyx Tm koncetrat

Zašto beton curi? Beton, kako se suši gubi većinu vode koja je bila dodana u dozator ostavljajući za sobom male prazne prostore poznate kao pore i kapilare. Gubitak vlage također je uzrok stiskanja betona što može uzrokovati pucanje kako se beton uklješćuje. Kapilarni sustav za zaštitu od vode je potpuni sustav za zaštitu od vode kod primjena ispod razine tla, kao u slučaju podruma, konstrukcija za spremanje vode, tuneli i dr. Aktivne kemikalije u Radmyx-u reagiraju s proizvodima hidratacije cementa kako bi stvorile trajnu prepreku od netopljivih vlaknastih kristala duboko unutar kapilarne strukture betona. k-14-t-gifiks-1-p150.jpgKristali blokiraju prolazak vode, puneći napuknuća, pore i kapilare u betonu, istovremeno dopuštajući prolazak zraka i vodenih isparavanja, omogućavajući strukturi da diše. Ovaj fantastičan rezultat možemo zahvaliti procesu osmoze koji omogućuju kristalima da se kreću iz veće koncentracije kroz polupropusnu zapreku (beton) do područja niske koncentracije. Može se koristiti kao dodatak, premaz cementne kaše, raspršivač ili mort, te je učinkovit protiv pozitivnog i negativnog pritiska vode, a može se koristiti jednako na starim i novim građevinama. Jedna od ključnih prednosti korištenja Radmyx-a su dugotrajni rezultati tj. nije ga potrebno ponovo nanositi u budućnosti  i održavanje nije potrebno. Potpuna hidroizolacija obično se postiže u roku od 5-7 dana od nanošenja, a nakon što je proces kristalizacije uspješno izolirao objekt od vode, aktivne kemikalije u Radmyx-u ostaju mirovati u betonu. Svaki idući kontakt s vodom reaktivirat će proces zatvaranja Radmyx-a, a na tržište dolazi s 10 godišnjim jamstvom. Njegova prikladnost je u tome što se radnje zatrpavanja mogu poduzeti odmah nakon što se s oblika otkloni otplata, nisu potrebne zaštitne daske i drenažne ćelije budući da ne postoji rizik od oštećenja tijekom građenja ili nakon građenja. Za graditelje Radmyx je netoksičan, siguran u kontaktu s pitkom vodom i ne ispušta VOC. Kad se koristi kao dodatak Radmyx poboljšava svojstva betona. U visini 100mm (+/-20mm) slijeganja čvrstoća betona od  32MPa se poboljšava za 17,5% za 28 dana i stiskanje se smanjuje za 10,5% za 56 dana. Većina ostalih svojstava ostaje ista, međutim treba uračunati vrijeme od dva sata početnog usporenog vezivanja u završne radnje.

k-14-t-gifiks-2-p250.jpgRadmyx dodatak je sličan cementu koji se dodaje suhoj mješavini u kamionu za mješanje betonu (otprilike 6m3) u omjeru od 0,78 kg koncentrata na 1m3 betona. Na 5kg Radmyx-a dolazi otprilike 6m3 betona.

Radmyx tekuća smjesa  dolazi kao gotova smjesa koja se miješa samo s vodom, u kojoj je omjer Radmyx koncentrata 13% od ukupnog gotovog proizvoda.

Radmyx žbuka pomiješana do konzistencije žbuke s vodom, koristi se za popravljanje pukotina i šupljina, kao i za košuljice, žbuku i materijal ispune. Ovaj materijal isti je kao i proizvod tekuće smjese, ali s manje dodane vode.

Radmyx učvršćivač  se koristi tamo gdje je potrebno začepiti pukotinu koja propušta vodu. Da biste dobili efekt superbrzog vezivanja preporučamo da zamjesite gotovi Radmyx s Radconom, umjesto s vodom. To se postiže tako da stavite suhi Radmyx u plastičnu bocu od gaziranog pića, njemu dodate tekući Radcon koji se snažno protrese, a sadržaj se špricne u pukotinu pridržavajući na mjestu uz pomoć lopatice.

Gifiks GM d.o.o.