Završne obloge kod gradnje bazena

Poticanjem turizma, vlada je uvela odredbu o sufinanciranju izgradnje bazena za tvrtke i obrte koji time žele unaprijediti svoje poslovanje.
Tim idejama potaknuti smo i mi izvođači da na tržište plasiramo nove proizvode koji će dati dodatnu dozu lucidnosti oko uređenja samih bazena te okoliša.Na tržište smo plasirali cementne materijale koji u potpunosti nadmašuju postojeću keramiku ili folije. Materijali su vrlo efektni što se dizajna tiče te se vrlo lako održavaju što je jako važno za vlasnike.

Prednost novih materijala je da se mogu nanositi preko postojeće keramike te direktno na cementnu hidroizolaciju. Time se štedi na pripremi podloge jer se pločice ne moraju uklanjati što je često problem jer se naruši sama čvrstoća i  izgled bazena oko njegovih postojećih kota. Dakle postoje dvije vrste završnih obloga na bazi cementa.

k41-dulex-01-200Next concrete sustav
Next concrete sustav  je u potpunosti cementni te je samo završni lak transparentni poliuretan. U ponudi je izbor boja po Ral karti što uvelike otvara maštu oko samog dizajniranja bazena.
Sustav se izvodi na  cementu hidroizolaciju ili preko postojeće keramike u 2 sloja 1- 3 mm gletanjem i špahtlanjem te se dobiva interesantan špatolato efekt. Završni sloj potom se lakira Pu lakom u 2 sloja kako bi se dobila neupojnost površine. Sustav je u potpunosti otporan na dezinfekcijska sredstva koja se koriste u bazenima te je elastičan, što sprečava pukotine. Površina može biti strukturna ili potpuno glatka ovisno o traženoj protukliznosti.

k41-dulex-02-200
k41-dulex-03-200Stone system sustav
Proizvođač Stone system nudi drugačiji sustav na bazi poliuretan cementa, kao gotova mješavina. Podloga na koju se nanosi mora imati cementu hidroizolaciju . Na takvu podlogu nanosi se 3 komponentna mješavina cementa, kvarcnog pijeska i poliuretana. Nanosi se gleterom ili špahtlom u debljini 1-3 mm ovisno o željenom izgledu. Zasad dolazi u bojama :bijela, pijesak, plava, crema, žuta. Boje nisu jednobojne već je mješavina pijeska višebojna (slično teraplastu). Sustavi su opteretivi i spremni za punjenje vodom nakon 5-10 dana ovisno o temperaturi i vlazi. Za okoliš bazena pripremili smo isti sustav ili dodatno štampani beton, prani kulir ili spray beton. Svi sustavi su otporni na atmosferilije i ostale uvjete koje zahtijevaju područja oko bazena.
U potpunosti su protuklizni i jednostavni za održavanje te nude veliku paletu dizajna od retro do totalno modernog . Posebno su atraktivni bijeli ili sivkasti sustavi u kojima voda dolazi do svog pravog izražaja kao kristalno čista i ugodna za uživanje u kupanju osvježavanju.

Dulex d.o.o.