Jedno-komponentno MSP ljepilo za parket UZIN MK 100

UZIN ima novo ljepilo za parket!

Mišljenje, po kojem je parket podna obloga koja se uglavnom koristi u stambenim građevinama, teško se može promijeniti. Obzirom na tu činjenicu, ljepila za parket važan su proizvod za sve proizvođače veznih materijala za polaganje podnih obloga.

UZIN, kao jedan od vodećih specijalista na tom području, na ovogodišnjem sajmu podnih obloga DOMOTEX u Hannoveru, predstavio je poseban proizvod: jedno-komponentno (1K) ljepilo za parket pod nazivom UZIN MK100, izrađeno korištenjem MS tehnologije, koja kao vezno sredstvo koristi modificirani silanski prepolimer (MSP).

Ljepilo, koje ne sadrži vodu i otapala, ne može se usporediti niti s jednim od postojećih Uzinovih ljepila za parkete. UZIN MK 100, kao 1K hibridno ljepilo, objedinjuje snažnu fleksibilnost PU ljepila, pružajući sve prednosti moderne MS tehnologije.

Neke od prednosti ovog proizvoda:

  • vrlo lako se rasprostire, te je stoga lakše za ugradnju,
  • brzo ‘’hvata’’ čime je spriječeno ‘’plivanje’’ parketa, zbog čega parketar ne mora vršiti popravke, pa tako skraćuje vrijeme polaganja,
  • ne izaziva ‘’bubrenje’’ parketa,
  • zbog idealne elastičnosti, uz ne preveliku mekoću lijepljenog spoja, UZIN MK 100 idealno prenosi posmična naprezanja (posmična čvrstoća=2,5 N/mm2, znatno je veća od proizvoda konkurentskih proizvođača) i reducira prijenos agresivnih sila na podlogu,
  • ne sadrži vodu ni otapala,
  • zadovoljava EMICODE EC 1 standard (proizvodi s vrlo niskom emisijom),
  • nakon što se ljepilo stvrdne, mrlje od ljepila mogu se ukloniti vrlo lako i bez traga.

Dodatno, UZIN MK 100 ima najširu moguću primjenu u odnosu na ostala 1K reakcijska ljepila, te je stoga posebno pogodno za drvo osjetljivo na vlagu u, praktično, svim formatima. Korištenje nove tehnologije omogućava lijepljenje lamelnog, lam, gotovog, klasičnoga, egzotičnog parketa i seljačkih podova.

Može se koristiti na cementnim i gips estrisima, betonu, iverici, odnosno, na svim površinama odgovarajuće čvrstoće. Pogodan je i za sve UZIN izolirajuće podloge za parket, te na sustavu podnog grijanja koje kao medij za zagrijavanja koristi toplu vodu.

Kao zaključak možemo reći da UZIN MK 100 hibridno ljepilo, predstavlja pouzdano i ekonomično rješenje za gotovo sve vrste parketa i podloga.

 

Tehnički podaci
Boja: bež
Potrošnja: cca. 1000 g/m2
Radna temperatura: min. 15oC uz pod
Otvoreno vrijeme: nema*
Vrijeme ugradnje: 20 – 25 min*
Opterećenje: nakon cca. 24 sata*
Brušenje/kitanje: nakon cca. 72 sata*
Konačna čvrstoća: nakon cca. 5 – 7 dana*
Pakiranje: metalna kanta, 16 kg
* U normalnim uvjetima pri 20oC

2K-poliuretansko ljepilo  – UZIN MK 92 S

Opis: Univerzalno dvokomponentno poliuretansko ljepilo bez organskih otapala za lijepljenje parketa i laminata. Osigurava dobar nanos, ne skuplja se, vrlo brzo veže, elastično je deformabilno i osigurava visoku posmičnu čvrstoću.

Namjena: Za lijepljenje svih vrsta drveta i parketa, između ostalog i klasičnog, lam, gotovog te lamelnog parketa, brodskog poda, na upijajuće podloge, kao što su cementni estrisi, mase za izravnavanje, vezane ploče V 100. Za unutarnje stambene i poslovne prostore. Nisko emisijski proizvod po standardu EMICODE EC 1. Bez otapala po standardu GISCODE RU 1.

Unikem d.o.o.