Inovativni sustavi – Mapei na sajmu Ambienta

U sklopu sajma Ambienta 2014. tvrtka Mapei Croatia predstavila se sa svojim sustavima koji se koriste prilikom unutarnjeg i vanjskog uređenja doma. Zanimljivo je to da su djelatnici Tehničke službe Mapei-a tijekom trajanja sajma svakodnevno izvodili edukativne prezentacije za posjetitelje i profesionalce.
Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, koji su na licu mjesta mogli dobiti sve odgovore na pitanja glede uređenja vlastitog doma, okućnice ali i većih projekata, predstavljeni su i noviteti iz bogatog asortimana tvrtke Mapei.

2014-10-19-ambienta-mapei-200MAPECOAT TNS SUSTAV
U dijelu prezentacija sustava sportskih podnih obloga, predstavljen je MAPECOAT TNS sustav koji je idealno rješenje za sve one koji žele ukrasiti svoje okućnice sportskim i dječjim igralištima.

Mapecoat TNS je višeslojni sustav na akrilnoj osnovi koji se koristi za izradu različitih sportskih i urbanih površina poput teniskih, košarkaških, odbojkaških, malonogometnih i rukometnih igrališta, biciklističkih i pješačkih staza i rekreacijskih površina. Podloge izvedene MAPECOAT TNS sustavima imaju relativno mekan osjet pod nogama. Odlične karakteristike proizvoda iz sustava garantiraju savršen odskok lopte omogućujući tako ugodnu igru. MAPECOAT TNS sustav omogućava savršen odnos između trenja i proklizavanja, čime se sprječavaju ozljede uslijed sportskih aktivnosti. U sustavu MAPECOAT TNS nanosi se 3-4 sloja završnog premaza MAPECOAT-A TNS FINISH, uz prethodno nanošenje odgovarajućeg temeljnog premaza. Također, moguće je MAPECOAT TNS sustav ugraditi na gumeni tepih MAPECOMFORT debljine 4mm ili 5mm kako bi se dodatno poboljšala elastičnost podloge i amortizacija. Nakon sušenja završnog premaza, na terenu se izvode linije pomoću MAPECOAT-A TNS LINE, akrilne boje u vodenoj disperziji s odabranim punilima. MAPECOAT TNS sustavi  visoke su otpornosti na habanje, UV zrake te razne vremenske utjecaje. Mogu se koristiti za vanjske i unutrašnje proizvode te su dostupni u 20 različitih boja. Obnova površina izvedenih MAPECOAT TNS sustavima je izrazito jednostavna i ekonomična, dovoljno je samo dodatnim premazom staru površinu učiniti novom, što čini MAPECOAT TNS trajnom investicijom za vaše podove. Uz Mapecoat TNS sustav možete ostvariti svoj san i imati nogometno, rukometno ili tenisko igralište u krugu vaše okućnice.

ULTRATOP LOFT SUSTAV
U dijelu prezentacija cementnih podova i podova na bazi smola, uz rješenja za podove garaža izvedbom MAPEFLOOR sustava predstavljen je najnoviji sustav za izvedbu dekorativnih podova na bazi cementa ULTRATOP LOFT sustav.

2014-10-19-ambienta-mapei-300ULTRATOP LOFT sustav je jednokomponentni cementni sustav u pasti koji se koristi za izradu podova debljine do 2mm. Nanosi se jednostavno a dekorativne mogućnosti ovog sustava svakoga ostavljaju bez daha. Uz ULTRATOP LOFT sustav možete svoj dom učiniti posebnim. Niti jedan pod ili zid, izveden ovim sustavom nije jednak, što upravo čini vaš prostor jedinstvenim. Ovaj sustav se može nanositi na vertikalne i horizontalne površine pri čemu se koriste dva različita proizvoda, Ultratop Loft W, za zidove i Ultratop Loft F, za podove. Ultratop Loft sustavi mogu se primijeniti u stambenim prostorima, radnim prostorima, izložbenim prostorima u hotelima i restoranima ali i u SPA i wellnes centrima. Ultratop Loft sustav dolazi u dvije osnovne boje, bijela i natural te se može pigmentirati u gotovo neograničenim mogućnostima korištenjem Ultratop Color Paste.  Završna obrada lakovima iz linije Mapefloor Finish osigurava dugotrajnost sustava.

INOVACIJE U PARKETARSTVU
U dijelu prezentacija za parketare predstavljeni su noviteti za obradu vanjskih drvenih terasa ULTRACOAT TOP DECK OIL i ULTRACOAT TOP DECK CLEANER te sustavi za bojanje parketa ULTRACOAT OIL COLOR, s čime je Mapei zaokružio razvoj svih mogućih rješenja u svijetu parketarstva  te osigurao svojim brojnim korisnicima mogućnost izvedbe svih parketarskih projekata s materijalima kojima vjeruju.

Ultracoat Top Deck je ulje za zaštitu vanjskih drvenih terasa, vašim terasama pruža UV zaštitu te se proizvodi u dvije opcije NEUTRALNA (ne utječe na promjenu boje drveta) te TEAK (daje drvu zlatnu boju tikovine). Iznimno se lagano nanosi, valjkom ili četkom te se, nakon što se drvo zasiti, uklanja posebnim filcom. Obično se nanosi u dva sloja, a vaše terase spremne su za korištenje nakon 72 sata od zadnjeg sloja ULTRACOAT TOP DECK OIL-a. Za održavanje postojećih i novih terasa Mapei je razvio sredstvo za čišćenje ULTRACOAT TOP DECK CLEANER, koje omogućuje uklanjanje patine na vašim terasama koja se nataloži kroz korištenje. Nakon čišćenja terase ULTRACOAT TOP DECK CLEANER-om ponovno se nanosi završno zaštitno ulje za drvene terase ULTRACOAT TOP DECK OIL.
Kako biste postojeće ili nove podove svoga doma uskladili s namještajem ili ostalim kućnim asortimanom i dali im posebnu zaštitu i estetski izgled, Mapei je razvio i praktično prezentirao sustav za bojanje parketa ULTRACOAT OIL COLOR. Ovaj sustav, na bazi uretanskog ulja, blagog mirisa moguće je završno obraditi uljem ali i lakovima iz ULTRACOAT linije za završnu obradu parketa. Dostupan je u bijeloj, crnoj, američki orah, orah, mahagonij i crvena-trešnja opciji boje. Lagano se nanosi, bez opasnosti od pojave preklopa, a vaši podovi postaju jedinstveni i dugotrajno zaštićeni s Mapei potpisom.
U sklopu sajma Ambienta Mapei je bio pokrovitelj tradicionalnog natjecanja parketara gdje su za naše najbolje parketare osigurali bogate nagradne pakete proizvoda iz svog asortimana. Također, jedan cijeli dan posvetili su i polaganju keramike, kao bitne komponente u uređenju domova, gdje su predstavili svoje inovativne hidroizolacijske sustave MAPELASTIC TURBO i MAPELASTIC AQUADEFENSE.

Mapei Croatia tim sa zadovoljstvom sudjeluje u kreiranju trendova u hrvatskim domovima gdje će se bez sumnje uskoro naći svi gore opisani noviteti te se raduju novoj prilici sljedeće godine na istom mjestu.