Huwa – pečena podna opeka

Opeke se koriste za oblaganje podova interijera i eksterijera već tisućama godina. Budući da podna opeka traje duže od prosječnog ljudskog vijeka, izabiranjem opeke kao podne obloge znači izbor za samoodrživost i očuvanje prirodnog okoliša. Podna opeka je glina koja se peče korištenjem prirodnog plina i spada u 100% ekološki materijal. Postoji dvije vrste polaganja opeka i to suho i mokro. Kod suhog polaganja opeka se polaže kao kameni ili betonski opločnjaci na podlogu od pijeska sa fugama koje se nakon montaže ispunjavaju pijeskom. To postavljanje odlikuje dobra drenaža odnosno kišnica kroz fuge odlazi u zemlju. Kod mokrog polaganja opeke se ljepe cementnim mortom na čvrstu podlogu i fugiraju se fugama na cementnoj osnovi.  Opeke se proizvode ne samo u crvenoj nego i drugim zemljanim bojama kao smeđa, bež i crna boja.

k59-svijet-opeke-2Prednosti pečene podne opeke

Topao izgled
Pečena opeka je prirodni materijal za popločenja, proizvedena bez korištenja umjetnih aditiva. Oblik i boja imaju prirodan karakter i kao rezultat popločavanje sa podnom opekom će se uvijek ljepo uklopiti u okoliš

Fleksibilnost i velika sloboda u dizajnu
Podna HUWA opeka je dostupna u formatima 205 x 50 x 85, 204 x 66 x 85 mm, tumbana ili ne tumbana, pljeskarena ili glatka u velikom izboru boja i tekstura. Za arhitekte sloboda izbora i dizajna je skoro neograničena. Zbog različitih dostupnih formata podna opeka se može polagati u raznim shemama i lako se može kombinirati sa drugim materijalima.

k59-svijet-opeke-3Dug životni vijek/održivost
Podna opeka je otporna na habanje i trajat će stotinama godina. Podna opeka se može više puta koristiti i zadržati visoku vrijednost. Nešto viša početna cijena se može gledati kao dugoročna investicija.

Trajnost boje
Podna opeka ima jednaku boju kroz cijeli presjek i dobija svoju boju kroz proces pečenja te nisu korišteni nikakvi umjetni aditivi. Tokom godina, intenzitet boja podne opeke se čak pojačava što daje podnoj opeci atraktivnost i bezvremenski karakter.

Ekološka osvještenost
Zahvaljujući izdržljivosti i postojanosti boje podnih opeka, mogu se ponovno koristiti i nemoraju završiti na otpadu. Proizvodnja podne opeke se izvodi u maksimalno odgovornom i prijateljskom odnosu prema okolišu ( ponovno korištenje nalazišta gline ).

Vađenje i ponovno korištenje
Podna opeka se jednostavno može izvaditi i ponovno koristiti na drugom mjestu.

Jednostavna za održavanje
Izbor prave vrste podne opeke za pokrivanje određene površine, znači da je potrebno minimalno održavanje. Podna opeka je otporna na elemente vode kao što je mraz i nije osjetljiva na kemikalije, ulje ili gorivo.

Otvoreno popločenje
Omogućuje dovoljno prozračivanje i protok vode u teren ispod popločenja te tako postaje idealna kombinacija sa zelenim područjima.

Svijet opeke d.o.o.